Dead Sara: Well, fuck you Donald Trump…

  396

  Dead Sara

  Temporary Things Taking Up Space

  Datum izdanja: 08.06.2018.

  Izdavač: Atlantic Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Times To Remember
  2. Anybody
  3. Unamerican
  4. What It Takes
  5. One Day We’ll Make It Big
  6. Heaven’s Got A Back Door

  Nakon dva zapažena albuma, američki hard rock bend Dead Sara vratio se s novim izdanje, EP-om sa šest pjesama imena “Temporary Things Taking Up Space“.

  Ako tražite neko novije američko ime koje spaja tradiciju njihovog zvuka, a opet su vrlo pristupačni i novijoj publici, logično bi bilo da se istakne kao jedno od imena i Dead Sara. Pravi zgoditci su bili albumi “Dead Sara” (2012) i “Pleasure to Meet You” (2015), a ovaj EP nimalo ne zaostaje za njima.

  Muziku podržava

  Zanimljiva je situacija da su navodno napravili čak šesdesetak pjesama nakon prošlog albuma, ali su se ipak odlučili za format EP-a, a ne za ‘cijeli’ album. Kad slušamo ovo izdanje, možemo reći da je to odlična odluka jer “Temporary Things Taking Up Space” djeluje stilski i energično potpuno cjelovitim albumom.

  Glavna pjesma albuma jest svakako najavni singl “UnAmerican” koja se fino nadovezuje na prošle radove što se glazbe tiče. Kad malo podrobnije poslušamo tekst pjesme, jasno je da opisuje sav trenutni bunt koji se događa u Americi, posebno protiv predsjednika, pa ne trebaju čuditi stihovi poput “Well, fuck you Donald Trump, Fuck this, fuck everyone”.

  Ostatak albuma je nešto mekši i melodičniji i u neku ruku me podsjeća na “It’s Blitz!” grupe Yeah Yeah Yeahs zbog finog plesnog premaza kojeg ima svaka pjesma. Iz tog razloga dobivamo vrlo radiofonične pjesme koje jednostavno legnu na prvu i rado ćemo ih iznova slušati.

  “Times To Remember” i posebno “Anybody” zvuče kao moderni rock hitovi koji spajaju američki rock zvuk zadnjih dekada s plesnijim momentima zbog kojih bi se mlađa publika lakoćom mogla navući na njih. Isto tako je za primjetiti da Dead Sara mnogo truda ulažu na refrene koji su toliko pamtljivi da se počnu pjevušiti već tijekom prvog slušanja, a “Anybody” ujedno oduševljeva i ‘brigde’ dijelovima koji daju posebnu dinamiku pjesmi.

  “What It Takes” je nešto što se lako moglo čuti u S.A.D.-u tijekom ’80-ih, jedno jako pop rock štivo ženskog vokala kojeg ponovno nosi pjevni refren. Album završava nešto slabijom (samo zato što su ostale toliko dobre) “One Day We’ll Make It Big” i “Heaven’s Got A Back Door” koja ima jak glam-rock štih neuobičajenog rifa ‘strganog’ ritma.

  Ako se i dalje pitate koji će bendovi zamijeniti stare dinosaure kad odu u penziju, jedan od potencijalnih odgovora su svakako Dead Sara. Kroz par albuma, ne bi me začudilo da postanu jedan od najjačih bendova. Što se dosadašnje karijere tiče, imaju jako dobru bazu za to, a “Temporary Things Taking Up Space” je lijep plesan i melodičan nastavak te rock priče.

  Muziku podržava