Dašak svježeg zraka iz Wimbledona

  1449

  Jamie T

  Carry on the Grudge

  Datum izdanja: 29.09.2014.

  Izdavač: Virgin Records / Universal Music

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Limits Lie
  2. Don’t You Find
  3. Turn on the Light
  4. Zombie
  5. The Prophet
  6. Mary Lee
  7. Trouble
  8. Rabbit Hole
  9. Peter
  10. Love Is Only a Heartbeat Away
  11. Murder of Crows
  12. They Told Me It Rained

  Nositi zamjerku u srcu, kao što sugerira naslov albuma 28-godišnjeg stanovnika londonske četvrti Wimbledon, baš i nije neki hobi.

  Također, nije ni neko obećanje dobrog albuma jer već u startu opako miriše na patetiku praćenu plačljivim falsetom i nemuštim prebiranjem po akustičnoj gitari. No, s vremena na vrijeme čovjek pogriješi u procjeni, a kad se to dogodi, fer je i priznati.Naime, “Carry on the Grudge“, treće studijsko izdanje Jamieja T-a, već na samom početku briše bilo kakvu sumnju o srcedrapajućem cviljenju umjesto kojeg se može čuti fino prašenje – naravno, na nešto mekši, indie rock način. Nakon tog čvrstog i dojmljivog prvog čina s tri odlične stvari ipak slijedi mali fail i to s pjesmom “Zombie” na kojoj Jamie zvuči kao loša kopija Conora Obersta (poznatijeg po svom projektu Bright Eyes). The Prophet” koja slijedi zajedno s pjesmom “Peter“, udaljenom za par mjesta na track listi, tvori ‘dream team’ ovog albuma. I dok “The Prophet” kroz svoje stihove donosi priču o mladim propalicama kojima se živo fućka za cijeli svijet, “Peter” je jednostavno odlična stvar koja zvuči kao nešto što bi nam The Jefferson Airplane skuhali u 21. stoljeću.“Mary Lee” je lijep pjesmuljak koji će raznježiti one mekšeg srca, a “Trouble” i “Rabbit Hole”, sljedeće dvije stvarčice, loš su zaokret u vode ‘nabrijanog’, gotovo iritantnog popa s kojim se na nekoliko minuta dogodilo ponavljanje Sheeranove priče s pretjeranom željom za dokazivanjem muzičke versatilnosti.

  Srećom, Jamie T nije toliko zaglibio u tu zamku pa se u zadnjem dijelu albuma iskupljuje s tri vrlo dobre pjesme. Prva od njih je “Love is Only a Heartbeat Away“, lagan i melodičan folk/pop uradak. Iako po svom izričaju ova pjesma ne odskače od hrpe sličnih koje se vrte po radio postajama, osjećaj iritacije koji mi se pojavio na nekim drugim dijelovima ovog albuma ipak izostaje, a čak sam kroz prste progledao i vjerno oponašanje oduvijek mi mrskog vokala Anthonya Kiedisa.

  Muziku podržava

  Epilog albuma “Carry on the Grudge” je vrlo lijep, obilježen finim i suptilnim ritmom u završne dvije pjesme – “Murder of Crows” i “They Told Me It Rained“. Vrlo dobar način da se zaključi prilično solidan i osvježavajući album koji obećava da će se Jamie T jednog dana profilirati u značajnog kantautora.

  Možda taj dan još nije tu, no nije ni tako daleko. Kao glazbeni entuzijast i uporni pratitelj pomalo ispuhane indie rock scene, iskreno mu želim da njegovo vrijeme dođe što prije. S obzirom da mu je skoro i rođendan (8. siječnja), neka mu to bude svjećica na torti od ekipe s Muzika.hr.

  Tekst: Tino Friščić

  Muziku podržava