Čuvaj se Borinog soundtracka

  1763

  Soundtrack

  Bore Lee: Čuvaj se sinjske ruke

  Soundtrack

  Datum izdanja: 29.11.2004.

  Izdavač: Menart

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Tko još nije čuo za Boru Leea? Ako takvih uopće i ima, mislim da brojka nije baš prevelika, jer se ovaj simpatičan majstora borilačkih vještina u našim medijima u posljednje vrijeme doista često pojavljuje. Nakon što je prvi dio njegovog filma (“U kandžama velegrada”) postigao nezapamćen uspjeh na domaćem tržištu, uskoro se pojavio i drugi dio, kojeg je popratilo i soundtrack izdanje.

  O uspjehu Borinih filmova govorilo se kao o čudu u hrvatskoj produkciji, jer su filmovi napravljeni uz pomoć jako malog, gotovo nikakvog, budžeta, a sve zahvaljujući mladim i ambicioznim ljudima koji cijene Boru i njegovo umijeće. Najzaslužniji su redatelji/scenaristi/glumci: I. Ramljak, M. Kovač i K. Pauk, koji se, zajedno s Borom i svojim filmskim uradkom “Čuvaj se sinjske ruke“, uskoro spremaju osvojiti i Hollywood! U izradi novog filma ekipi su se pridružili i Edo Maajka, Saša iz grupe TBF, Sanja Doležal i Nina Violić, koji glume u filmu.

  Soundtrack obiluje nekim najzanimljivijim dijalozima iz ovog iznimnog filma, dok su za glazbu zaslužni i neki od samih sudionika filma. Tako je, na primjer, Edo Maajka snimio potpuno novu pjesmu za potrebe filma, Superbosanac“. T.B.F. su soundtrack obogatili svojom “Masovnom hipnozom”, koja se, iako nije nastala, kao Edina pjesma, kako bi popratila radnju filma, savršeno uklopila u cijelu priču oko Bore Leea. Službena pjesma, za koju je u promotivne svrhe snimljen i spot, je istoimena “Čuvaj se sinjske ruke” Postolara Trippera, kojima je u pomoć priskočila i Remi iz Elementala.

  Od zanimljivijih stvari s albuma tu je urnebesna “Espadrile smrti” beogradskog benda punog imena Neočekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rešava stvar (da, dobro ste pročitali!) Tena Novak i Chang Ffos su zastupljeni s po dvije stvari, a osim njih tu su još i Very Expensive Porno Movie i NoName NoFame. Što se mene tiče, sasvim pristojan broj zanimljivih izvođača zbog kojih je ovaj soundtrack jedan od onih ‘must have’. Da film morate pogledati – to je nekako sasvim izlišno i spominjati. A kad Bore Lee postane velika svjetska zvijezda, moći ćete reći da ste njegov talent cijenili i prepoznali još prije i samog Hollywooda! Ah, da – i ‘oprez, na ovom CD-u nema ljutog funka’!

  Muziku podržava