Bunny & The Invalid Singers: Apstraktna cjelina za specijalnu publiku

  236

  Bunny & The Invalid Singers

  Fear Of The Horizon

  Datum izdanja: 20.04.2018.

  Izdavač: Bearsuit Records

  Žanr: Alternative

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Eamon The Destroyer
  2. The Positive Approach Of Talkative Ron
  3. Woman With The Plastic Hand
  4. Vandal Schooling
  5. Fear Of The Horizon
  6. The Teeth Stay In Leith
  7. Cast Adrift
  8. The Horizon Project
  9. There’s A Thousand Things
  10. The Invisible And Divided Sea

  Mala nezavisna diskografska kuća iz Edinburgha u Škotskoj, već se godinama trudi objavljivati izdanja koja možda i nisu za svako uho. Već smo nekoliko njihovih izdanja popratili, a konačno je vrijeme da obradim i novi album Bunny & The Invalid Singersa.

  Već na ranijim albumima je bilo jasno da Bunny i njegova ekipa rade specifičnu elektroniku u kojoj se ne libe ničega, a sve zajedno često je znalo zvučati eksperimentalno i zavodljivo. Na posljednjem izdanju “Fear Of The Horizon” situacija je slična.

  Muziku podržava

  Kroz deset pjesama, Bunny radi instrumentale u kojima se ne želi ničim limitirati. Tako često imamo pjesme koje su vrlo kaotične, s mnoštvom nespojivih zvukova, ali to na kraju ispadne kao solidna eksperimentalna stvar.

  Nekako sam dojma da je za “Fear Of The Horizon” baza bila jazz glazba, pa se improviziralo i nadograđivalo pjesme baš onako kako to i jazz radi. Tako na osnovu su ubačeni synthovi, akustika, gitare, noise i cijela paleta elektroničkih dodataka uključujući i vokale koji nalikuju na audio zvukove s nekih automata.

  Sve u svemu, “Fear Of The Horizon” je još jedna pomalo apstraktna cjelina za specijalnu publiku koja traži nešto zahtjevnije glazbene eksperimentalne forme. Uživati se u njoj svakako može, samo treba izbrisati sve postulate popularne glazbe kad se primiš slušati nešto ovakvo.

  Muziku podržava