Buka je u modi!

  895

  Graham Coxon

  A+E

  Datum izdanja: 02.04.2012.

  Izdavač: Parlophone / Dallas Records

  Žanr: Alternative, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Advice
  2. City Hall
  3. What’ll Take
  4. Meet and Drink and Pollinate
  5. The Truth
  6. Seven Naked Valleys
  7. Running For Your Life
  8. Bah Singer
  9. Knife In The Cast
  10. Oh Yeh Yeh

  Graham Coxon, (bivši ili sadašnji, pitanje je sad) gitarist grupe Blur, od svih članova grupe umjetnik je s najredovitijim solo izdanjima. Također, čovjek voli i oslikavati svoja izdanja, tako da je od njegovih osam studijskih albuma otprilike polovica ukrašena njegovim slikarijama.

  Veza između slikanja i muzike ovdje nije gotova: “A+E” pun je ekspresionističkih, psihodeličnih i razdrmanih zvučnih premaza. Coxon se po svojem senzibilitetu primiče Paulu Welleru, što će reći da unutar nekoliko minuta pop-pjesme Coxon isporučuje zavidnu količinu disonance, nervoze i eksplozivnosti, s tim da Weller kompletiranju zvučne tapiserije pristupa mnogo smirenije i odmjerenije dok se Graham predstavlja kao slikar kojeg živciraju kist, boje i neki klasični postupci i kojeg najviše inspirira izvrtanje baš svega što mu padne na pamet, stoga će na “A+E” zazvučati kao da namjerno bira neobičniji put.Iako je Coxon gitarist po vokaciji, osjetit će se mnoštvo raznih klavijatura (čitaj synthova) i distorzija, dok je s vokalističke strane rad vrlo uvjerljiv. Uspjeh Coxonovih nastojanja je polovičan: vrlo dobra “What’ll Take” ima najveći potencijal da bude dobar singl, kvalitetna “Seven Naked Valleys” najviše podsjeća na klasičan rad njegove matične grupe, a hendrixovska “Running For Your Life” možda doživi obrade od strane kakvih ljutih funk-punkera iz crnačkih kvartova. Neinspiriranoj “Bah Singer” ni buka ne pomaže da se prilijepi za uho, a uvodnoj “Advice” razbarušenost više smeta nego koristi. Završna “Oh Yeh Yeh” možda je najtipičnija pjesma na albumu: mnogo truda i efektnih rješenja za relativno malo dubine.

  Unatoč tome što Coxon zavidno povezuje melodiju i buku i što će kod slušatelja lako stvoriti osjećaj poštovanja, “A+E” ipak djeluje kao uspjeli zvučni eksperiment nego kao djelo koje je u stanju dirnuti ‘u žicu’, osim u slučajevima kad konzumentu ove muzike treba natprosječno velika količina srdžbe iz zvučnika.

  Muziku podržava