Buđenje kao Eros

  1811

  Buđenje

  Ljubav nema pravila

  Datum izdanja: 23.11.2015.

  Izdavač: Croatia Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Nećemo se lagati
  2. Ljubav nema pravila
  3. Zajedno
  4. Ne govori više
  5. Nije to ljubav
  6. Ispod tvog kaputa
  7. Sve da hoću
  8. Nema straha za nas
  9. Krug života
  10. Nije to ljubav (acoustic)
  11. Oprostija bi sve (live)

  Grupa Buđenje je konačno učinila nešto u skladu sa svojim imenom, odnosno, nakon 7 mršavih izdavačkih godina, kad su svoje diskografske aktivnosti reducirali na povremeno izdavanje singlova i na mjestimične festivalske nastupe, izdala je novi dugosvirajući projekt, nazvan “Ljubav nema pravila“.

  Pet momaka i dalje baštini mediteranski pop koji po svim kriterijima izdržava usporedbe s posljednjom pločom Erosa Ramazzottija, a pjevač i glavni autor Darko Bakić ima glasovne sličnosti sa Zlatanom Stipišićem Gibonnijem. Dakle, publike za ovakav zvuk ima, pitanje je samo koliko će se album prepoznati među širim slušateljstvom. Sudeći kako refreni ječe, to bi trebalo biti samo pitanje vremena. Gostuju Vanna (koja se solidno uklopila) i Neno Belan (koji se mnogo bolje uklopio) i Tomo IDM (koji se toliko dobro uklopio da ga nisam ni primijetio da je na albumu). Najbolji dio ove ploče je njen zvuk koji je kristalan i 100% milozvučan. Čuje se sve, unatoč očitim nagnućima prema strogom srednjostrujaškom popu album zvuči pitko i nenametljivo i sastav se nije okliznuo na onu stavku ‘želimo se svidjeti apsolutno svima i svugdje’. Momci zvuče kao da je ‘mainstream pop’ našao njih i da se, eto u tome najbolje snalaze i da je to njihov muzički jezik. Taj se pristup neće svidjeti svakome, no onima koji vole ovakav žanr muzike će teško odoljeti ovoj uglavnom ujednačenoj kolekciji pjesama, koje su solidno sastavljene i otpjevane, povremeno robuju klišejima, no to je radiofonični mainstream pop, a ne avangardna atonalna muzika.

  Najbolja snimka je ona koja je bonus, “Oprostija bi sve“, koja pokazuje da je grupa zrela snimiti album u kojem će komunikativnost njihovih pjesama još više doći do izražaja, što će reći – pred publikom.

  Muziku podržava