Brutalni demon iz prošlosti našamarao domaću scenu!

  1467

  E.N.D.

  Demonic8

  Datum izdanja: 11.12.2015.

  Izdavač: Geenger Records

  Žanr: Groove, Thrash Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Life is Pain
  2. Nerve Noir
  3. Human Aggression
  4. In Spite of Emptiness
  5. 100 RPM
  6. Antitrust
  7. Kill the Old Man
  8. My Vision
  9. Sins of Hate
  10. Raped Souls

  Postoje neke stvari koje voliš da ti cijeli život ‘stanu u džep’ i da ih ne otkrije nitko osim tebe.

  Postoje ti neki bendovi koji su ‘samo tvoji’ ili albumi koje si ‘prvi otkrio’. Ali postoji bome i neka težnja da vidiš ili čuješ kako bi nešto trebalo ili moglo izgledati ili zvučati uz sve dobrobiti današnje tehnologije.Mislim da moja ekipa ne bi krila neizmjernu sreću da danas možemo čuti “G.A.D.” od Hladnog piva s masnom produkcijom i pojačanog kako priliči. Nekad se bendovi slažu da nije dobro zadirati u povijest i kreirati ‘frankenštajna’, a nekad i shvate da njihova prošlost zaslužuje malo svjetlucavijih hvalospjeva.

  Ne sjećam se gdje sam točno prvi puta u životu gledao E.N.D. i čuo “E, ovi likovi su ti iz Zadra! Jel’ da kak dobro peglaju?!“, ali vjerujem da je mnogim poznavateljima domaće scene bilo žao što neke od tih pjesama imaju ‘samo na kazeti’. Za neke stvari u životu je kasno da ih mijenjamo, neke nemamo kako, neke ne znamo kako, ali ono što nam je donio “Demonic8” je velebni spas poslan s metalnog neba hrvatske scene.

  Muziku podržava

  Iako smo relativno nedavno čuli da u njima ima još puno dinamita na posljednjem albumu “Illustrating Evil“, “Demonic8” je pokazatelj svega što su prolazili u fazi od 1997. do 2005. godine. Za ilustraciju, 1997. izašao je “The More Things Change” Machine Heada, ali i “ReLoad” od Metallice, a 2005. briljirao je System of a Down i Bullet For My Valentine. Unutar toga perioda ugurao se E.N.D.-ev prijelaz kroz thrash, groove hardcore i sve što ih spaja.

  Braća Babin svojom kreativnošću podsjećaju na suradnju buraza u Gojiri i pokazuju svijetu da ono što smo slušali u obliku demo snimki, sada – odsvirano, snimljeno, miksano i masterirano iz početka – djeluje moćno, svježe i razarajuće! Već “Nerve Noir” i “Life is Pain” pokazuju da u ovakvom metalu i u ovakvoj svirci itekako ima mjesta za istrzavanje brundajućeg basa (u međuvremenu je na bas stalno uskočio Juky), brzi ritam, hardcore peglaonu, Metallicu i Amon Amarth (“Human Agression”).

  Za legendarni instrumental “100 RPM” dovoljno je reći da će sada postati još legendarniji (vjerujem da ga moj auto neće nikad zaboraviti), a “Raped Souls” od nastanka pa do kraja svijeta nema se što sramiti biti dio bilo koje setliste i bilo kakve metal kompilacije.

  Nazivali ovo provjerenom metodom ili povratkom u prošlost, “Demonic8” jednostavno mora biti brutalni sadržaj za sve domaće fanove koji vjeruju u lokalnu scenu, a za E.N.D. samo pokazatelj da nakon ovoga moraju napraviti album nad albumima!

  Muziku podržava