Braćo i sestre hvala na prekrasnoj kolekciji pjesama

  1247

  The Hunts

  Those Younger Days

  Datum izdanja: 09.06.2015.

  Izdavač: Cherrytree Records

  Žanr: Folk, Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Valentina
  2. Illuminate
  3. Just For A While
  4. Remember Us
  5. Make This Leap
  6. Lifting the Sea
  7. Ages
  8. This is Love
  9. Douse the Flame
  10. Please Let it Go

  Mnogi se sigurno još uvijek sjećaju obiteljskog benda pod imenom The Kelly Family, a takvih bendova je mnogo. The Hunts spadaju također u tu grupu.

  The Hunts čine sedmero braće i sestara Hunt, redom blizanke Jenni i Jessi (one su najstarije i imaju 25 godina) te braća Josh, Jonathan, Jordan, Justin i Jamison. Kao što možete i sami primijetiti, roditelji su vrlo pomno pazili da svako ime počne za slovom J. Kad smo već kod roditelja, oni su usadili jake kršćanske temelje kod svoje djece, pa uopće ne čudi što se dio tog može osjetiti u njihovim tekstovima.Klinci nastupaju već godinama, a iza sebe imaju nekoliko izdanja među kojima se ističe odličan “We Were Young” za kojeg mi je žao što sam ga skužio s otprilike godinu dana zakašnjenja. Novi album “Those Younger Days” im je zapravo prvi službeni album za diskografa Cherrytree Records, pa smo dobili album koji obiluje pjesmama s ranijih izdanja.Jednostavnost njihove glazbe je i njihova glavna prednost. Koriste mnoge tradicionalne instrumente, melodije su minimalističke i potom ukrašene mnogim dodatnim detaljima (ponajprije orkestracije) da bi se dobilo na još većoj melodioznosti. Ukratko, The Hunts će voljeti oni koji su voljeli Mumford & Sonse, samo što na prvu ovo ipak ne djeluje toliko komercijalno.

  Ipak, kad spojimo sve zajedno, ponovno dobivamo jednu vrlo smislenu cjelinu u kojoj malo tog odskače u bilo kojem smjeru. Većina albuma balansira u skroz laganim tonovima, zanimljivih vokala (posebno kad višeglasno pjevaju), dok je prekrasna “Make This Leap” pjesma koja će najviše zaokupiti slušatelja, ali i mnoge druge su vrijedne višestrukog slušanja poput na primjer prpošne “Ages“.

  “Those Younger Days” je prekrasna kolekcija indie folk pjesama i tu nema nikakve dileme. To što su obitelj, dodatno ih je ujedinilo u zajedničkom cilju, pa vjerujem da će i buduće pjesme biti barem jednako dobre kao i dosadašnje. Prema dosad viđenom i čutom, ne bi smjeli sumnjati u to.

  Muziku podržava