Božićna bajka Diane Krall

  3362

  Diana Krall

  Christmas Songs

  Datum izdanja: 31.10.2005.

  Izdavač: Verve / Aquarius Records

  Žanr: Jazz

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Jingle Bells
  2. Let It Snow
  3. The Christmas Song
  4. Winter
  5. I’ll Be Home For Christmas
  6. Christmas Time Is Here
  7. Santa Claus Is Coming To
  8. Have Yourself A Merry Little
  9. White
  10. What Are You Doing New Year’s Eve
  11. Sleigh Ride
  12. Count Your Blessings Instead Of Sheep

  Zvončići, zvončići zvone cijelu noć, a bome zvone i cijeli dan, zvone na svakom koraku, zvone već tri tjedna, a kako je krenulo izgleda da neće stati ni nakon nove godine. U cijelom tom općem džumbusu i prepunjenosti CD shoppova bilo kakvim izdanjima od onih ‘za svaki džep’ pa do onih nešto skupljih teško je prepoznati nešto dobro, nešto novo, nešto vrijedno izdvajanja koje kune više kako bi ugođaj u predblagdansko i blagdansko vrijeme u vašem domu bio što čarobniji i božićniji.

  Jedno od takvih ‘vrednijih’ izdanja ponudila nam je pijanistica i pjevačica Diana Krall. “Christmas Songs” album je koji posjeduje stil i profinjenost. Žanrovski gledano album je napravljen u kombinaciji jazza i swinga s blagim elementima popa. Svi koji dobro poznaju lik i djelo Diane Krall smatrat će ovu informaciju sasvim normalnom pošto su jazz i swing jedni od osnovnih načina njezinog glazbenog izražavanja.

  Iako ovaj album u pogledu izbora pjesama ne donosi ništa novo (vjerojatno je tako i bolje) pjesme koje su odabrane majstorski su aranžirane i odsvirane. Prekrasan blagdanski ugođaj savršeno nam je muziciranjem dočarao Clayton/Hamilton Jazz Orchestra koji kao da svojom glazbom ispisuje nezaboravnu Božićnu bajku pripovjedanu anđeoskim glasom Diane Krall.

  Album otvaraju vesele “Jingle Bells” i “Let It Snow” sa bržim jazzerskim tempom da bi nas nakon toga pjesma “The Christmas Song” uvela u sasvim novi ugođaj koji dominira ostatkom ovog albuma. Taj ugođaj najbolje bi se uklopio kao glazbena podloga svečane Božićne večere ili pak ispijanje pjenušca s voljenom osobom uz kamin s otvorenom vatrom.

  Muziku podržava

  Sve pjesme djeluju tako novo i svježe kao da ih do sada nitko nije izvodio, kako da su specijalno pisane za ovu prigodu i ovaj album. Tako dojam ostavljaju vječno izvođene i sve generacijske: “Santa Claus Is Coming In Town“, “Have Yourselfse A Merry Little Christams“, “White Christmas” ili maločas spomenute “Jingle Bells” i “Let It Snow”.

  Ostale skladbe skladno poput “What Are You Doing New Year’s Eve” ili pak “I’ll Be Home For Christmas” nižu jedna za drugom u neponovljivu Božićnu čaroliju.

  Pošto je meni uvijek bilo u ovo doba godine draže slušati izvođače poput Nat King Colea, Frank Sinatre, Tony Bennett, Dean Martina u njihovim verzijama božićnih skladbi, ovo izdanje me posebno razveselilo i već sad znam da će se ovaj album u mom domu dosta često okretati u nadolazećim danima.

  Muziku podržava