Božić uz francuski poljubac

  1150

  Michel Legrand

  Noel! Noel!! Noel!!!

  Datum izdanja: 21.11.2011.

  Izdavač: EmArcy / Universal Music

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Jamie Cullum – Let It Snow
  2. Teddy Thompson and Rufus Wainwright – White Christmas
  3. Madeleine Peyroux – Have Yourself a Merry Little Christmas
  4. Madeleine Peyroux, Emilie Simon, Carla Bruni, Rufus Wainwirght and Iggy Pop – Noel Despair
  5. Mika – Jingle Bells
  6. Emilie Simon – Santa Baby
  7. Carla Bruni – Jolis Sapins
  8. Iggy Pop – Little Drummer Boy
  9. Ayo – Santa Claus Is Coming To Town
  10. Imelda May – Silent Night

  Skupa sa snijegom, hladnoćom, trgovačkim akcijama i završetkom “Plesa sa zvijezdama” na red stižu sezonske kompilacije božićnih pjesama koje bespogovorno imaju pjesme koje se toliko puštaju na radiju da od njih želite pobjeći.

  No dobro. “Noel! Noel!! Noel!!!” kompilacija je najpoznatijih božićnih pjesama u izvođenju veličina kao što su Mika, Rufus Wainwright, Jamie Cullum, Carla Bruni, Madeleine Peyroux i Iggy Svećenik (Pop ne zvuči dovoljno pobožno) i velikog orkestra pod ravnanjem poznatog francuskog dirigenta Michela Legranda (surađivao je on i s velikom zvijezdom – Terezom Kesovijom).Jingle Bells“, “Let It Snow“, “Santa Claus Is Coming To Town“, “Little Drummer Boy” i ostale uredno se, decentno i veselo (baš onako francuski) kvrčkaju u CD-playeru i evociraju slike veselja na zimi uz kuhano vino, snijeg i lampione. Tijekom slušanja neće se dogoditi niti jedno preobraćanje božićnog cinika u božićnog fanatika, no ne može se osporiti zanatska umješnost i korektno čitanje poznatih uspješnica.

  Rufus Wainwright i Teddy Thompson (obojica sinovi poznatih muzičara od kojih su osim prezimena naslijedili i talent) imaju interesantnu suradnju na “White Christmas” (na momente zvuči dosta ‘kinky’ i kabaretski, no to su samo Rufus i Teddy), a i zaključna “Silent Night” natjerat će slušatelja da digne obrve uslijed izvođačke sugestivnosti. Zborska se izvedba “Noel Despair” doima se kao zabavan kaos.

  Bez obzira što s muzičke strane ne donosi mnogo toga uistinu zanimljivog, “Noel! Noel!! Noel!!!” je za kategoriju božićnih albuma vrlo dobar proizvod. Muzika će pristojno i nenametljivo zabavljati slušatelje u ovo adventsko vrijeme, a onda će se nakon Bogojavljenja “Noel! Noel!! Noel!!!” trajno preseliti na policu i tamo pristojno čekati idući prosinac, kada mu opet kreće sezona nemilosrdnog danonoćnog okretanja u odgovarajućem audio uređaju.

  Muziku podržava