Božanski

  3045

  Keane

  Hopes And Fears

  Datum izdanja: 10.05.2004.

  Izdavač: Island Records / Aquarius Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Somewhere Only We Know
  2. Bend & Break
  3. We Might As Well Be Strangers
  4. Everybody’s Changing
  5. Your Eyes Open
  6. She Has No Time
  7. Can’t Stop Now
  8. Sunshine
  9. This Is The Last Time
  10. On A Day Like Today
  11. Untitled 1
  12. Bedshaped

  Keane je trenutačno jedna od najkvalitetnijih grupa u Velikoj Britaniji, a i bez sumnje šire. Njihov album “Hopes And Fears” je definitivno i bez pretjerivanja najbolji album koji sam slušao ove godine. Ova ocjena je objektivna s obzirom na njihovu kvalitetu, te doista smatram da bi se ovaj album morao svidjeti večini ljudi bez obzira što slušaju, jer nije strogo žanrovski, a majstorski je izveden.

  Njihova glazba je neka vrsta klavirskog rocka, vrlo je emotivna, ispunjujuća, te razrađena do najsitnijih detalja. Melodije su majstorsko djelo, ugodne, baršunaste i okrepljujuće za dušu.

  Užitak ih je slušati i budite sigurni da će te neke i nastaviti pjevušiti tijekom cijelog dana. Vokal pjevača Tom Chaplina, kritičari s razlogom nazivaju anđeoskim, a to posebice demonstrira u pjesmi “We Might As Well Be Strangers“.

  Prvi singl “Somewhere Only We Know” je već u prvom tjednu dostigao treću poziciju na top ljestvicama u Britaniji, što nije pretjerano s obzirom na njegovu vrlo prepoznatljivu i privlačnu melodiju, a pjesma “She Has No Time” je proglašena jednom od najemotivnijih pjesmi godine.

  Muziku podržava

  Tekstualno Keane uopće ne zaostaju za svojom glazbom. Riječi njihovih pjesama su inteligentne, produhovljene i sročene iz životnog iskustva, prožete emocijama, te čežnjom za istinskom ljubavi. Tehnički su također izvrsni, i bez obzira što su trojac (klavir, bubanj i bas) u potpunosti ispunjuju sva očekivanja.

  Keane je bez sumnje veliko iznenađenje i izvrsna grupa koju čeka vrlo svijetla budućnost.

  Muziku podržava