Boris Štok: Nastavak Quasarra

  483

  Boris Štok

  Puls EP

  Datum izdanja: 30.10.2017.

  Izdavač: Aquarius Records

  Žanr: Elektronika, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Ispod kože
  2. Kao mi
  3. Tišina
  4. Voli me još ovu noć (obrada Denis&Denis)
  5. Ove misli feat. Yaya
  6. Ispod kože (acoustic)

  Kad netko raskrsti sa svojim bivšim bendom i najavi da se želi odmaknuti skroz od onog što je stvarao Quasarr, očekuješ jedan sasvim novi put i prije svega zvuk, ali to se u slučaju Borisa Štoka nije dogodilo. Ne razumijem čemu onda toliko drame, kad se i dalje ide po utabanim putevima kojima je išao i prošli projekt.

  OK, vjerujem da samostalno Boris ima više slobode u stvaralaštvu, ali kako se nije previše odmakao od synth pop-rocka, teško se oteti dojmu da bi ovako nešto i Quasarr izdali na svojem sljedećem izdanju. Tu su i dalje najveći uzori Depeche Mode, Boa, Urban (ponajprije u nekim vokalnim dionicama)…

  Muziku podržava

  “Ispod kože” ima te moderne synth podloge i zanimljiv aranžman koji se vrlo dobro spaja s vokalnim pjevanjem, a pjesma ponajviše zvuči kao nešto što bi Boa napravila da je nastala danas, a ne prije gotovo 40 godina. Već sljedeća “Kao mi” je nešto brža, a elektronska podloga daje na plesnosti pa bih ovu skladbu izabrao i kao osobnog favorita albuma.

  Jedna od najkompleksnijih pjesama albuma je “Tišina” i tu se najviše osjeća spoj mraka i laganih (pop) melodija, obrada “Voli me još ovu noć” je potpuno nepotrebna jer je jasno da Boris može napraviti sam jednako dobre, ako ne i bolje stvari, a Yaya je ugošćena u “Ove misli” koja vuče na The Killerse s početka karijere. Sve završava u reprizi “Ispod kože” koja je snimljena u ‘acoustic’ verziji.

  Možda je u ovoj recenziji previše puta spomenut Quasarr, ali s ovakvim albumom, ma koliko god on dobar bio, to je neizbježno, jer “Puls” jest copy/paste onog što je Quasarr radio. Razlike su tek u nijansama, gotovo neznatnim, pa ako ste voljeli Quasarr, siguran sam da će vam odgovarati i samostalni Boris. Meni je Quasarr bio jako dobar bend pa ne treba čuditi da su me i ove pjesme oduševile.

  Ovo jest jak pop album (točnije EP) autora koji jasno zna što želi, a s onim što je do sada u karijeri pružio, jasno je da to može i isporučiti. Boris Štok spaja najbolje iz prošlosti i to je uspio osuvremeniti na “Pulsu”. Vjerujem da mu je to odlična podloga za daljnje stvaralaštvo.

  Muziku podržava