Blaenavon: Vrlo dobar početak, a ostatak zaboravan

  137

  Blaenavon

  That's Your Lot

  Datum izdanja: 07.04.2017.

  Izdavač: Atlantic / Canvasback

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Take Care
  2. Let’s Pray
  3. Orthodox Man
  4. My Bark Is Your Bite
  5. Lonely Side
  6. Let Me See What Happens Next
  7. Alice Come Home
  8. Ode to Joe
  9. I Will Be the World
  10. Prague ’99
  11. Swans
  12. That’s Your Lot

  Ponekad iz mora novih bendova ispliva poneki na kojeg treba obratiti pažnju, na dobar dio njih vrijedi tek skrenuti pažnju, dok je mnoge bolje ignorirati. Blaenavon spadaju u ovu srednju kategoriju.

  Bend je nastao prije četiri godine, iako članovi zajedno sviraju još od osnovnoškolskih dana. Prije par mjeseci izdali su svoj album prvijenac nazvan “That’s Your Lot” kojim su skrenuli pažnju na sebe, posebno što se tiče Britanije. Čime su ih točno kupili, nisam baš siguran jer bend pruža solidne pjesme na kakve smo navikli već godinama.

  Muziku podržava

  Blaenavonov zvuk je najbolje opisati kao ostavštinu The Smithsa pomiješanu s modernijim indie bendovima kao što su Maximo park u laganijim stvarima ili The Heartbreaks, znači mješavina The Smithsa i bendova kojima su veliki ili djelomični uzori The Smiths.

  Sad kad smo napravili temelj zbog čega su Blaenavon dobili šansu, možemo lakše skrenuti na same pjesme koje imaju nešto. Vidi se da bend zna napraviti zaraznu pjesmu koja bi mogla doći do šire publike, a posebno su dojmljivi refreni u kojima gotovo nikad ne promaše. Mogli bi reći da su tu pobrali fore od britpopera iz ’90-ih kad je refren bio gotovo jedino bitan dio pjesme.

  Prva je “Take Care” koja počne mračno i zavodljivo kao Interpol s vrlo ekspresivnom vokalnom interpretacijom, da bi pjesma ubrzo prerasla u indie pop dragulj. Upravo je to i okviran predložak kako bend slaže pjesme jer one često imaju lagano pumpanje atmosfere do kulminacije u već spomenutim refrenima.

  “Let’s Pray” je brža pjesma i odiše zvukom ’80-ih, “Orthodox Man” se stapa s morem sličnih pjesama izdanih u posljednje vrijeme gdje je emotivni mrak u pop formi u prvom planu, “My Bark Is Your” vuče na rane Editorse, a kako album odmiče, tako dobivamo sve monotonije i dosadnije pjesme, pa im moram priznati da su odlično postavili raspored pjesama jer se samo s početkom vrijedi zabavljati, dok je ostatak ‘ak’ se baš mora slušati’…

  Hampshirska trojka je skrenula pažnju na sebe i sad ćemo vidjeti koliko su sposobni opravdati početni hype. Uvod je hitoidan, dok je ostatak mračniji i usporeniji, kao da žele biti novi Interpol ili Editorsi, ali je jasno da za to još uvijek nemaju snage, iako s pjesmom poput “I Will Be The World” pokazuju da bi mogli napraviti čuda ako malo više krenu eksperimentirati i koristiti progresivu kao pokretač svojeg zvuka.

  Ovo jest bend bez kojeg možete, a možda jednog dana dosegnu taj rang o kojem mnogi sanjanju. Kako sad stvari stoje, Blaenavon zvuče kao tek jedan prosječan britanski bend i točka.

  Muziku podržava