Birdy je muzički stasala

  739

  Birdy

  Beautiful Lies

  Datum izdanja: 25.03.2016.

  Izdavač: Atlantic Records / Dancing Bear

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Growing Pains
  2. Shadow
  3. Keeping Your Head Up
  4. Deep End
  5. Wild Horses
  6. Lost It All
  7. Silhouette
  8. Lifted
  9. Take My Heart
  10. Hear You Calling
  11. Words
  12. Save Yourself
  13. Unbroken
  14. Beautiful Lies

  Još uvijek u nježnim godinama, britanska pop senzacija Birdy početkom proljeća objavila je svoj treći i dosad glazbeno najzreliji studijski uradak nazvan “Beautiful Lies“.

  Već od prve pjesme (“Growing Pains“) pozornijem će slušatelju biti jasno kako se talentirana klinka s melodičnim, no često previše zašećerenim pjesmama konačno uzdigla barem jednu razinu iznad covera koji su je i proslavili. Daleko od toga da njene izvedbe Bon Iverove “Skinny Love” ili “People Help The People” koju potpisuje bend Cherry Ghost nisu simpatične, no kao da su upozoravale da iza tih pomalo cendravih i idejno siromašnih interpretacija leži još uvijek neiskorišten talent.Aktualni album kao da je prvi ozbiljan korak 20-godišnje kantautorice prema sazrijevanju u istinsku pop divu, a s obzirom na njen prepoznatljiv vokal i nepogrešiv smisao za pamtljivu i jednostavno lijepu melodiju ta će joj titula dobro pristajati.

  “Beautiful Lies” sastavljen je od 14 pjesama raspoređenih kroz nešto manje od sat vremena. Količina pjesama i trajanje albuma upućuju na prostor za dodatnu selekciju, odnosno rezove koji očito nisu napravljeni, no sve u svemu radi se o prilično zadovoljavajućem ostvarenju.

  Muziku podržava

  Uz uvodnu pjesmu, ističu se i “Shadow“, “Keeping Your Head Up“, “Deep End” i “Wild Horses“, prava pop himna u kojoj Birdy vokalno briljira. Dojmljiva je i balada “Lost It All“, u kojoj pjevačica ponovo pušta svoj glas da se rasplamsa. Ako pogledate tracklist, primijetit ćete da su sve navedene stvari prisutne u prvoj polovici albuma, što jasno govori u prilog ranije spomenutom kraćenju cijele priče.

  Naravno, nakon sedme pjesme ne događa se neki naprasni prekid u pogledu kvalitete. Sve i dalje teče svojim tokom, no s malo manje uvjerljivosti i bez nekih svježih ideja koje bi opravdale duljinu albuma. Primjer koji vrlo jasno potkrepljuje tu tezu je “Lifted”, predug, banalan i prilično repetitivan pop pjesmuljak.

  Usprkos vidljivim manama, ovaj album sigurno nije razočarao dosadašnje fanove mlade glazbenice, a kritičarima je poručio kako su pred njom još godine i godine u kojima može ići naprijed i zavladati mainstream glazbom kao protuteža napornom i neinteligentnom popu Rihanne, Beyonce i sličnih medijski napuhanih zvijezda. Bravo, Birdy!

  Muziku podržava