Bijeg iz naše realnosti

  1200

  Sake

  Getaway

  Datum izdanja: 10.03.2014.

  Izdavač: Geenger Records

  Žanr: Punk, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Getaway
  2. Lovebreed
  3. Bandage
  4. Hate You
  5. Noir
  6. Now You See Me
  7. Righteous Man
  8. Changes
  9. Jaded
  10. Not Enough
  11. Inner Strength
  12. Screwed

  U Puli u posljednje vrijeme je stasalo nekoliko vrlo moćnih bendova. U našem punku u posljednje vrijeme je stasalo nekoliko vrlo moćnih bendova. Sake spaja te dvije frakcije.

  Sake postoje još od 2001., a iza sebe imaju mnogo uspješnih sudjelovanja na festivalima (možda se najviše ističe pobjeda na HGF-u 2007.). Prošle jeseni potpisali su za Geenger Records, a ovo proljeće im je izdan album imena “Getaway“.

  Iskreno, po ne znam koji put moram ponoviti frazu da kad slušam neki naš bend on uopće ne zvuči kao naš. Sake u svakom pogledu zvuči kao neki američki punk-rock bend, pa me ne bi čudilo da jako brzo krenu da dugačke turneje po vani jer ovakvom silinom i energijom mogu srušiti sve pred sobom.Rafalne melodije su upotpunjene vrlo zanimljivim tekstovima za čiju su inspiraciju poslužile mnoge društveno-političke teme, ali i samopropitkivanja kao u pjesmi “Inner Strength”, a sve to predvodi odličan ženski vokal čija interpretacija je iznimno uvjerljiva i moćna.

  S uvodnim pjesmama vrlo brzo nam postaje jasno da slobodno možemo zaboraviti sve inozemne punk rock bendove jer na domaćem terenu imamo barem jednako uvjerljive bendove, ako ne i bolje. Naslovna “Getaway“, “Lovebreed“, “Bandage” i “Hate You” su najbolji uvod u neki punk album zadnjih ne znam koliko godina… Naravno, album se ne oslanja samo na te pjesme, već kao cjelina se vrlo dobro drži, iako se u drugoj polovici albuma malo odvajaju od isključivo punk-rock brijačina. Baš zbog te širine u sljedećim numerama albuma Sake i dokazuje da su vrhunski bend, u rangu s najvećim punk-rock atrakcijama.

  Muziku podržava

  Stvarno živimo u odličnim vremenima jer nam alternativna scena skoro na dnevnoj bazi izbaci neko novo i svježe, odlično ime koje nas može oraspoložiti u ova turobna vremena. Kako me s jedne strane raspolože, tako sam s druge strane tužan jer znam da od svojeg rada oni ne mogu živjeti, ma koliko god dobri bili, jer ih mediji ne prepoznavaju, pa tako i teže dolaze do publike.

  Sake su stvarno bend koji zaslužuju svu vašu pažnju, pa čak i ako niste punk-rockeri jer ovoliko pozitivne energije na jednom mjestu se rijetko viđa, a ako napomenemo da je upravo ta energija iskanalizirana na najbolji mogući način, na 12 vrlo eksplozivnih stvari kojih se ne bi postidio niti Overflow. Njima je trebalo mnogo vremena da dođu do svojih pet minuta, nadam se da Sakeu neće trebati toliko.

  Muziku podržava