Best of ko best of…

  2747

  Eminem

  Curtain Calls - The Hits

  Datum izdanja: 23.11.2005.

  Izdavač: Aftermath / Aquarius Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro (Curtain Call)
  2. FACK
  3. The Way I Am
  4. My Name Is
  5. Stan
  6. Lose Yourself
  7. Shake That
  8. Sing For The Moment
  9. Without Me
  10. Like Toy Soliders
  11. The Real Slim Shady
  12. Mockingbird
  13. Guilty Conscience
  14. Cleanin’ Out My Closet
  15. Just Lose It
  16. When I’m Gone
  17. Stan (Live W/ Elton John)

  Da li treba uopće išta reći o Eminemu? Hvaljen i od strane kritike i od strane publike već je nekoliko godina vladar i jedan od najeksponiranijih rapera uopće. I, nakon nekoliko vrlo uspješnih albuma, logičan slijed karijere upravo je preda mnom na stolu: prva po redu kolekcija njegovih najvećih hitova – “Curtain Calls – The Hits“. E sad, koliko god to bio trend (svaki izvođač s barem dva albuma izdaje takvu kompilaciju) uvijek se postavlja pitanje je li takvo izdanje ikome potrebno da stoji u kućnoj kolekciji. Pogotovo ako već posjedujete njegove prethodne albume.

  To pitanje nisam samo ja postavio, a bogami se ni tog prvi sjetio, zato današnji ‘best of’ albumi imaju i pokoju bonus (novu ili nikad izdanu) pjesmu kako bi se nabavka ‘najvećih hitova’ opravdala. Jer, ipak, ako ne nabavite ‘novog’ Eminema, nećete u svom posjedu imati i tri nove pjesme! A one su redom: “FACK”, “Shake That” feat. Nate Dogg i “When I’m Gone”. Plus live verzija pjesme “Stan” s Eltonom Johnom.

  Neću puno duljiti o već poznatim pjesmama, tek bi htio spomenuti kako je odabir uglavnom orijentiran na hitoidnost samih pjesama, te dosta ziheraški posložen: od “My Name Is” preko “Guilty Conscience” i “Without Me” pa do “Sing For The Moment“, “Lose Yourself” i “Mockingbird” radi se o provjerenim pjesmama koje su se na radiju i TV-u vrtile do iznemoglosti.

  Što se tiče tri nove pjesme, iskače odlična “When I’m Gone“, još jedna pjesma posvećena Eminemovoj obitelji, a najviše njegovoj kćerkici. Izrazito nabijena pjesma, napravljena u maniri “Cleaning Out My Closet” ili “Mockingbird” siguran je hit. “Shake That” klasičan je party track s «hedonističkom» tematikom, i pravi je dancefloor killer, a “FACK” je pak pjesma koja me se nije uopće dojmila, vjerojatno zbog izrazito iritantnog refrena.

  Sve u svemu, ako mene pitate, tri nove pjesme definitivno ne vrijede tih novaca, iako je kvaliteta pjesama na albumu neupitna. Ali, pasionirani fanovi i ljudi koji se tek upoznaju s likom i djelom Eminema sigurno će naći dovoljno opravdanja da ga uvrste u svoju kućnu kolekciju. Ocjena albuma odnosi se na sam tracklist, tako da veći broj zvjezdica ne dolazi u pitanje.

  Muziku podržava