Besplatno, dinamično i svježe za naše prostore

  1095

  Project Mof

  Breathtaking Material

  Datum izdanja: 24.07.2012.

  Izdavač: DIY

  Žanr: Alternative, Drum ‘n’ Bass, Hardcore

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Technology
  2. Hello Future
  3. Where I Belong
  4. Voltage
  5. Can You Hear Me Now
  6. Chasing Lights Between The Worlds
  7. Keep On Flying
  8. Contact
  9. Amen
  10. Fairy Tales
  11. Lost Boyz
  12. It’s Not The End

  Novosadska drumcore/drum’n’bass atrakcija Project Mof putem službenog weba pustila u free download svoj prvijenac pod imenom “Breathtaking Material“.

  Bend je nastao 2009. godine i svu svoju glazbu predstavljao je prvo putem Interneta, a potom, naravno, i live nastupima. Taj princip rada u današnje je vrijeme vrlo slabe prodaje albuma i velike ekspanzije Interneta odličan potez jer moderne generacije podosta su lijene i najčešće žele glazbu dobiti u svega nekoliko klikova. Još kad je u potpunosti besplatna, gdje ćeš veće sreće.

  Baš tako je i “Breathtaking Material” potpuno besplatan, iako bi za njega bilo vrijedno izdvojiti pokoju kunu/dinar/euro. Razlog tome je glazba koja je vrlo bučna i energična i na dobrom putu da jednog dana dosegne svoje uzore koji su očito u prvom redu The Prodigy i Pendulum.

  Za njima, Project Mof i dalje kaska, mogao bih reći i podosta, jer glazbene im kulise nisu toliko uvjerljive i razonodne. Dečki su još u fazi učenja i ako tako nastave, mogao bi im se uvelike proširiti dijapazon mjesta na kojima nastupaju, budući da pjevaju na engleskom jeziku.

  Muziku podržava

  Skladba poput “Can You Hear Me Now” neupitni je killer koji će razvaliti svaki prostor u kojem će biti pušten, ali nažalost “Breathtaking Material” ima i ponekih vrlo dosadnih pjesama koje zvuče kao b-strane Penduluma. Vjerojatno to sve zvuči vrlo dinamično na koncertima, ali ovako na albumu to jest malo ‘suho’.

  Razrađivanje tema ono je što najviše valja istaknuti u glazbi Project Mofa jer kroz njih su pokazali da ne mora biti buka ili tišina, već da se kroz lagano pumpanje pjesama najbolje dočarava plesna atmosfera. Zbog toga pjesme koje imaju mirnije i življe dijelove zvuče najuvjerljivije, kao da se psihodelija spojila s ratničkim bubnjevima masovnog uništenja.

  Za naše prostore, bend poput Project Mof prava je revolucija jer se ne sjećam baš nekog tko je u ovakvoj mjeri zaglibio u drum’n’bass i svim okolnim žanrovima koji pospješuju ukupnu sliku albuma “Breathtaking Material”.

  Skakanja od mirnih ambijentalnih dijelova do urnebesno brzih koji najčešće završe u hardcoreu zvuče vrlo interesantno, ali i podosta neuvjerljivo u pojedinim dijelovima zbog prevelikog kopiranja vlastitih uzora, a tu ponajprije mislim na Pendulum.

  “Breathtaking Material” točno je ono što mu i ime kaže, album kojim se bend predstavio širem svijetu i sad je na njima da to odrade na najbolji mogući način. Pjesme su tu, a ako žele zamutiti pamet svima, trebat će ponoviti barem djelić nastupa kakvog pruža Pendulum uživo jer inače neće imati nikakvog smisla gledati ‘kopiju’ koja nije niti blizu ‘originala’.

  Muziku podržava