Bend želi napredovati i na dobrom su putu

  1016

  Lotus

  Sekunda sna EP

  Datum izdanja: 27.10.2014.

  Izdavač: Spona Music

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Ništa me ne podiže kao ti
  2. Savršena
  3. Zvjezdana prašina
  4. Sekunda sna
  5. Čarobna noć

  Pop rock ekipa okupljena pod imenom Lotus objavila je svoje novo izdanje, EP s pet pjesama pod imenom “Sekunda sna”.

  Sekunda sna” se lijepo nadovezuje na debi album “Lotus” izdan prije par godina. To su opuštajuće pop rock pjesme koje svoje korijene imaju u folk muzici. Ono što se sad jasnije osjeća jest veći pop senzibilitet, ali i veća igra s glazbenim podlogama koje su sad nešto kompleksnije i bogatije.Ako su imali uspjeha s pjesmama s “Lotusa“, tad bi ovim mini albumom svakako trebali napraviti dodatni iskorak jer neke pjesme imaju veću hitoidnost od singlova s prvijenca. Sad, je li to dobro i hoće li time povećati broj fanova, ostaje na njima i promociji izdanja, ali možemo ustvrditi da je “Sekunda sna” vrlo dobar put za bend.

  Uvodna “Ništa me ne podiže kao ti” je najgora na albumu jer se s njome direktno išlo u klasičnu kompenzaciju u nadi za željenim uspjehom. U nju je ubačeno pregršt funka, bombastični refren, lude klavijature… Ipak, sve to ne pruža dovoljno dobar efekt, pa možemo reći da je dobro što ostatak albuma odlazi u nešto drugačije, puno prihvatljivije vode.

  Muziku podržava

  Već druga “Savršena” nas vraća u tonove kakve očekujemo od Lotusa, a tu se uistinu bend i najbolje osjeća što se i čuje u samoj pjesmi. “Zvjezdana prašina” bi mogla imati najveće usporedbe s ranom Vatrom, naslovnu “Sekunda sna” mogli bi opisati kao romantičniju verziju već pomalo zaboravljenih Flare, dok je završna “Čarobna noć” vrlo atmosferična.

  Novo izdanje smo čekali čak tri godine, a prava je šteta što nisu malo više zapeli i složili desetak pjesama, pa da imamo pravi album. Ovako, EP je donio presjek pjesama u kojima se jasno vidi da bend želi napredovati. Ponegdje to zvuči vrlo solidno, a ponegdje baš i ne, ali sve u svemu, “Sekunda sna” je zanimljiv album i dosadašnjim poklonicima benda će lijepo sjesti.

  Muziku podržava