Bend kojeg čekaju velike stvari

  980

  Walking On Cars

  Everything This Way

  Datum izdanja: 29.01.2016.

  Izdavač: Virgin EMI Records

  Žanr: Alternative, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Catch Me If You Can
  2. Two Stones
  3. Don’t Mind Me
  4. Ship Goes Down
  5. Speeding Cars
  6. Love Backs Down
  7. Always Be With You
  8. Hand In Hand
  9. At Gunpoint
  10. Tick Tock
  11. Flying High Falling Low
  12. As We Fly South

  Irski peteročlani bend Walking on Cars veliko je osvježenje na mnogo razina.

  Kao prvo, toliko izražen talent za stvaranje glazbe vidljiv je na prvo slušanje. Bez ikakve pretencioznosti i želje za pukim uspjehom, bend je u unutarnjoj sinergiji u kojoj svaki član djeluje kvalitetno i zna što radi. Drugo, energija kojom obiluje album prvijenac “Everything This Way” je toliko zarazna da se pitate otkud im tolika snaga ekspresije i prezentacije iste. Na posljetku, tu je zvuk i stil benda koji je pomalo pomaknut od danas dominantne indie matrice – Walking On Cars je pravi alternativni rock za 21. stoljeće. Beskompromisni, talentirani i svježi – to su ukratko Walking On Cars.Priča o njima počinje 2010. kad su se oformili i počeli svirati. Lagano su snimali demose u iznajmljenoj kući na poluotoku Dingle bez televizije, interneta, prijevoza. Samo oprema i pregršt dobrih ideja koja su konstantno nadolazile. 2012. su pobijedili na Red Bull Bedroom Jamu u Irskoj i zauzeli ljestvice sa singlom “Catch Me If You Can“. Nakon dva EP-a koje su producirali Tom McFall (R.E.M., Snow Patrol, Editors ) i My Riot (The Verve, London Grammar), došlo je vrijeme za album.

  “Everything This Way” je čudo alternativnog rocka, u to nema sumnje. Već prvim slušanjem osjetan je zvuk koji je istančan, kvalitetan i inovativan. Na glazbenoj sceni često susrećemo kopije i reinterpretacije staroga, ali u slučaju Walking On Cars radi se o čistom talentu i znanju. Ne podilaze nikome i svoji su u nastojanju da naprave kvalitetnu glazbu. Nema slabe pjesme na albumu, svaka je mali hit koji čini cjelinu kojom će osvojiti glazbeni svijet, to je samo pitanje vremena. Ovakav talent se mora prepoznati.

  Muziku podržava

  Od uvodne “Catch Me If You Can” do zadnje “As We Fly South” redaju se energične numere s prekrasnim vokalom, suptilnim klavirom i izraženim gitarama. Zanimljivo je da nijedan instrument ne dominira u potpunosti, nego su na neki način ritmično usklađeni kao u “Speeding Cars” koja je najveći hit, iako je teško izdvojiti jednu stvar. No, ona odskače jer je u njoj ono najbolje od benda – energija, dobar vokal, ritam i zvuk koji osvaja.

  Ship Goes Down” je melodična u svojoj jednostavnosti sa zaraznim refrenom, dok je “Don’t Mind Me” nježna balada s klavirom koji prevladava. Od laganijih stvari tu su još “Always Be With You“, “Flying High Falling Low” i “Hand In Hand“. Malo žešća, ali opet umjerena je “Tick Tock“.

  Album je toliko izbalansiran da ništa ne iskače iz okvira i pjesme su između balada i energičnog rock zvuka koji nikad ne prelazi u ekstrem. Skladnost i umjerenost albuma su velike vrline koje ga čine kompaktnim i osmišljenim.

  Walking On Cars čekaju velike stvari i ovo je bend koji će naći svoje mjesto u glazbenom svijetu. Već na početku godine postavili su ljestvicu visoko za album godine i najljepše iznenađenje koje tek treba otkriti šira publika.

  Muziku podržava