Anđeoski glas najveći je adut Lou Rhodes

  634

  Lou Rhodes

  theyesandeye

  Datum izdanja: 22.07.2016.

  Izdavač: Nude Records

  Žanr: Folk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. All The Birds
  2. All I Need
  3. Angels
  4. Sea Organ
  5. Them
  6. Hope & Glory
  7. Circle Song
  8. Sun & Moon
  9. Full Moon
  10. Never Forget
  11. Magic Ride

  Glazbeni duo Lamb svojom je diskografijom učinio dosta za elektronsku scenu, sa svojim zvukom trip-hopa i chill-outa.

  Lou Rhodes, kao polovica tog dua, solo karijerom otišla je u potpuno drugom smjeru. Naime, ona stvara sanjivu folk i akustičnu glazbu, koju neki kritičari nazivaju pastoralnim folkom, posebno se referirajući na aktualni album “theyesandeye“.Lou piše emocionalno nabijene pjesme s posvetama prirodi, zemlji, elementima, ljubavi i ljudskim odnosima. Na “theyesandeye” kao da je pokušala uhvatiti štetu koju smo nanijeli Zemlji, štetu koju bi Zemlja pričala kad bi mogla, kako kaže jedna od pjesama s albuma. Kantautorski folk je posebno osjetljiv i perceptivan na sebe i sve oko sebe, pa je tako i Lou svjesna svoje okoline o kojoj pjeva bez suzdržanosti, ali ne drsko, nego s distancom i blagosti koje prožimaju ovaj album. Akustična gitara, violončelo, violina, harfa, to su instrumenti koji nose ovo izdanje i zaista je prekrasna sinergija vokala i instrumenata. Lou zvuči kao neko mitološko biće, a album kao bajkovita priča o odnosu prirode i čovjeka.

  Teško je pronaći lošu stvar jer je izdanje strukturirano tako da ništa ne iskače iz okvira i djeluje kao kompaktna cjelina. Od uvodne “All The Birds“, koja je ujedno najveći hit koji će obilježiti album, do zadnje “Magic Ride“, Lou nas svojim sanjivim vokalom vodi kroz predjele koje ponekad zaboravimo, ali su uvijek prisutni i samo nas netko treba podsjetiti na ljepotu kojom smo okruženi. Kod Lou nema patetike, samosažaljenja i ogorčenosti. Iz nje pjeva zrelost, svjesnost i mudrost, kao u “Circle Song” i “Sea Organ“, u kojoj je odnos prema prirodi najizraženiji.

  Muziku podržava

  Prisutni su i momenti osobne tematike, kao u “Sun And Moon”, ali i društvene u “Them”.

  Obrada “Angels” The xx-a jedina je stvar koju ne potpisuje Lou i odradila ju je sa stilom i ravnotežom između originala i interpretacije.

  theyesandeye” je lijepa folk pjesmarica ili pastoralna folk priča o odnosu prema sebi, prirodi i drugima s jakim naglaskom na autentičnost i neposrednost iskustva. Lou Rhodes jedan je od najljepših vokala na sceni i ovim albumom je samo potvrdila koliko je snažna, sposobna i iskrena u svojem pristupu glazbi.

  Muziku podržava