Amy MacDonald: Po četvrti put isti album

  360

  Amy MacDonald

  Under Stars

  Datum izdanja: 17.02.2017.

  Izdavač: Virgin EMI

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Dream On
  2. Under Stars
  3. Automatic
  4. Down By The Water
  5. Leap Of Faith
  6. Never Too Late
  7. The Rise & Fall
  8. Feed My Fire
  9. The Contender
  10. Prepare To Fall
  11. From The Ashes

  Često imamo priču kad neki izvođač promijeni svoj zvuk da to novo nije dobro jer nije to taj izvođač. S druge strane, kad netko cijelo vrijeme radi jedno te isto, opet nije dobro osim ako ti baš taj izvođač nije najbolji na svijetu. Često se pitam kako bi onda izvođači mogli zadovoljiti malo zahtjevnije glazbene konzumente. Amy MacDonald definitivno sve teže.

  Kad se pojavila prije deset godina, Amy je bila osvježenje, bila je to simpatična dvadesetogodišnja curka koja se navukla na The Cranberries i rokala po svojem viđenju pop rocka s jakim folk štihom. Danas, deset godina kasnije, nije se ništa promijenilo, osim što Amy više nema 20, nego 30 godina.

  Muziku podržava

  “Under Stars” je album koji se ni po čemu ne razlikuje od svoja tri prethodnika. Naravno, tu su drugi tekstovi, malo izmijenjeni akordi, tu i tamo koja bolja ili lošija pjesma… Generalno, sve stoji na jednom mjestu, tapka se na sigurno, pa koliko će ići, ići će. Kako se meni čini, sve teže ide.

  Ima tu nekoliko odličnih pjesama, ali one su učinjene potpuno na principu ranijih uspješnica pa sam se zapitao čemu sve to? Jedina pjesma koja se ističe, jer je drugačija od ostalog materijala, jest “Down By the Water” koja ima utjecaja u američkoj crnačkoj glazbi, dok sve ostalo prolazi u tom glazbenom vremeplovu na kojem piše ‘želim biti kao The Cranberries’.

  Kad sam recenzirao njezin prvijenac “This Is The Life” prije deset godina, stvarno sam očekivao da bi Amy MacDonald mogla biti jedna od onih koja bi mogla pokoriti svijet. Taj album je imao svojih mana, ali je i pokazao jedno novo lice sa svježim idejama koje bi mogle leći na plodno tlo. Danas je to sve već nebitno jer Amy nema snage istraživati u glazbi, igra previše ziheraški pa, iako na ovom albumu pjesme djeluju najhitoidnije, one su samim time i postale najispraznije do sada.

  Amy MacDonald treba čim prije napraviti redefiniciju svoje glazbe, ako želi opstati u surovom svijetu ili se jednostavno prodati do kraja i postati dance izvođačica za široke mase. Već je sad jasno da s četvrtim potpuno jednakim albumom njena karijera ide u silaznu putanju, a ako to ponovi još koji put, jasan je konačni rezultat (ako nekom nije već i sad).

   

  Muziku podržava