Ambicija susreće talent i inspiraciju

  1093

  Julia Holter

  Have You In My Wilderness

  Datum izdanja: 25.09.2015.

  Izdavač: Domino Records / Dancing Bear

  Žanr: Alternative, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Feel You
  2. Silhouette
  3. How Long?
  4. Lucette Stranded On The Island
  5. Sea Calls Me Home
  6. Night Song
  7. Everytime Boots
  8. Betsy On The Roof
  9. Vasquez
  10. Have You In My Wilderness

  Barokni pop kombiniran s utjecajima Christine McVie iz grupe Fleetwood Mac s prstohvatom jazza i trip-hopa te emocionalna uvjerljivost posrnule solo igračice Judee Sill zasjali su u dobitnoj kombinaciji na novom albumu Julije Holter!

  Njen četvrti album “Have You In My Wilderness” dokopao se TOP 30 na Otoku i
  zaveo gotovo sve tamošnje kritičare, i, ruku na srce, nije teško
  ustvrditi zašto i kako. Kalifornijska kantautorica se za inspiraciju za ovaj album nije morala puno pretrgnuti: pop-komadi stjegonoša svilenkastog kalifornijskog popa, grupe Fleetwood Mac se doslovno osjećaju, sama Holter ima sličan glasovni senzibilitet kao Christina McVie, a kompleksni pop aranžmani će dozvati u sjećanje nesretnu Judee Sill, ultratalentiranu damu iz ’70-ih uništenu s kriminalnim odrastanjem, drogama i bezobraznim karakterom. Upravo je karakter ključna riječ koja lebdi nad pločom: Julia pjeva i sklada kao da je nitko ne čuje, i uspijeva zvučati zaokruženo, koncizno, ali ne i ekscentrično. Ne pada u zamku da u cilju originalnosti posegne za rješenjima koja će razumjeti samo ona i par napušenih hipstera, njen cilj je emocija, jasnoća i potpunost.Album je sastavljen od nekoliko pristupačnih punokrvnih pop-singlova i ambicioznih, kompleksnih komada kojima se slušatelj treba posvetiti, tako da album “Have You In My Wilderness” zahtijeva mjesto, vrijeme i koncentraciju za slušanje.

  Betsy On The Roof” će u svom instrumentalnom pasažu u sjećanje dozvati još jednog kalifornijskog ekscentrika, ludog dijamanta Van Dyke Parksa, a uvodna “Feel You” služi kao ukusno predjelo koje sugerira bogatu trpezu. I ona svakako dolazi, poglavito u komadu “Lucette Stranded On The Island“, dok će “Vasquez” otkliznuti u sasvim drugi smjer: u intrigantni psihodelični trip hop, tako da riječ “Wilderness” u naslovu nije bez razloga.

  Julia Holter je prava talentirana divljakuša.

  Muziku podržava