Alt rock nade Hrvatske

  2325

  Mahatma

  Motorpeople

  Datum izdanja: 15.05.2002.

  Izdavač: CD Dvor

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Y.W.G.
  2. Feeble Feeler
  3. I Am You
  4. Deflower
  5. Words You Say
  6. Morning Here After
  7. Soundflower
  8. Far Away And Back Again
  9. Betweeness

  Iako je grunge, rođen početkom devedesetih, već do kraja istog desetljeća skoro skroz nestao sa mainstream scene, ipak je uspio stvoriti veliku hordu sljedbenika diljem svijeta da bi na kraju prerastao u nešto ‘sasvim novo’ pod nazivom ‘post-grunge’. Hrvatska, za razliku od ostatka svijeta, doživjela je svoj grunge boom pojavom prvih ‘glasnijih’ grungera pod nazivom Sane, koji su ‘kako došli-tako i otišli’, razlog tome vjerojatno je ležao u tekstovima orijentiranima engleskom govornom području.

  Da li ista sudbina čeka i dečke pod imenom Mahatma. Iskreno se nadam, ne! Naime ako jedan ‘Metallica-wannabe band’ sumnjive kvalitete poput Siddharte može popuniti jedan prosječan hrvatski klub, i to pjesmama na slovenskom, onda bi Mahatma trebala napuniti bar malu dvoranu Doma sportova. Ali, sudeći po koncertima kod nas, to nije tako.

  Za razliku od neinventivnih stadionskih pjesama Siddharte, Mahatma nudi puno više. Njihova filozofija vjere u sveto trojstvo pod nazivom: Soundgarden, Alice In Chains i Pearl Jam, te dodacima modernijih poput Deftonesa, daje obećavajuću sliku. Sviračkim umijećem daleko iznad većine demo bendova u Hrvatskoj, oni se nameću, uz Father, kao jedine nade Hrvatske alt rock glazbene scene.

  Da li će publika to prepoznati ili će, zbog nedostatka hrvatskih tekstova (što je jedina veća zamjerka), jednostavno zaobići ove bendove, na vremenu je da pokaže. Do konačnog uspona ili pada posjetite Mahatmine službene stranice i downloadajte “Motorpeople”.

  Muziku podržava