Ali u interpretatorskom knock downu

  1074

  Ali Campbell

  Great British Songs

  Datum izdanja: 18.10.2010.

  Izdavač: earMUSIC / Menart

  Žanr: Pop, Reggae, Ska

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Got To Get You Into My Life
  2. Paint It Black
  3. He Ain’t Heavy, He’s My Brother
  4. Love Is The Drug
  5. Honky Tonk Women
  6. Carrie Anne
  7. You Wear It Well
  8. Squeeze Box
  9. All Right Now
  10. You Really Got Me
  11. A Hard Day’s Night
  12. Baker Street

  Dugogodišnji vokal grupe UB40 ovih se dana predstavlja svojim drugim dugosvirajućim projektom nakon odlaska iz benda u kojem je proveo 30 godina.

  Great British Songs” je ukupno Alijev četvrti solo-album, koji je kao i njegovi prethodnici napravio dobar posao na britanskim top-listama, no što se umjetničkog dojma tiče, aplauz neće biti tako glasan.

  “Great British Songs” je kolekcija velikih britanskih hitova koji su harali zadnjih 50 godina, s naglaskom na šezdesete i sedamdesete godine 20. stoljeća. Sve je izvedeno u stilu kakav je krasio UB40 svih ovih godina i nažalost, premalo se vodilo računa o nijansama, suptilnosti i sugestivnosti.

  The Beatles, Stonesi, The Hollies, The Who, Free i Roxy Music su dobili tretman kakvog neiskusnog plastičnog kirurga koji silno želi napraviti dobru stvar – u Campbellovim rukama niti jedna se pjesma nije ni približila svojim izvornicima, štoviše, većina ih je na nivou prosječnog hrvatskog gažerskog benda kojima je gazda naredio da sviraju reggae pod prijetnjom smrti.

  Muziku podržava

  Od interpretatorskog samoubojstva izvukle su se tek “You Really Got Me” (samo solidna izvedba) i možda “Carrie Anne” i “You Wear It Well“, a “Love Is The Drug” je potopljena u drndavom ritmu i cendravom glasu kojeg se ne može niti uplašiti stado srna s mladima.

  “Great British Songs” je album za mrzitelje rada Massima Savića: nakon što preslušate ovaj album, nikakva Massimova “Vještina” vam neće teško pasti, koliko god Massimov glas pojedincima zvučao odiozno, Campbellov vokal je na ovom albumu toliko beživotan, cmoljav i iritantan da s ovim ne bi pobijedio ni na “Hrvatska traži zvijezdu”. Šteta što se iskusan muzičar s preko 30 godina staža i internacionalnim uspjehom ovako uspio osramotiti.

  Muziku podržava