Album za one koji znaju uživati u neuobičajenim glazbenim formama

  661

  Hexenbrutal Trio

  Hexenbrutal Trio

  Datum izdanja: 14.12.2015.

  Izdavač: God Bless This Mess

  Žanr: Eksperimental

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro
  2. Loboto
  3. Sodomajzer
  4. Monument
  5. Drumtree
  6. Boejc
  7. Tobari2
  8. All is Silent, All is Dead
  9. Jesus is My Tintenkiller
  10. 16

  Hexenbrutal Trio su slovenski eksperimentalci iz Beltinca.

  Kao noise-drone duo Hexenbrutal postoje od 2005., a prošlogodišnji akustični nastup u Murskoj Soboti su zabilježili i objavili kao svoje novo izdanje.Kao što je jasno već iz samog uvoda, bend se poprilično promijenio na ovom albumu u odnosu na sve dosad ranije objavljeno. Najbitniji faktor je da su nadodali violinistu i otišli u akustične vode što nije nimalo umanjilo njihovu dozu ispunjavanja kvote zanimljivih kreativnih rješenja.Odlaskom ka akustici, bend je svoje pjesme usmjerio u nešto smirenije vode koje nose ponajprije klavir i raznorazne udaraljke, dok violina povremeno daje vrlo jezivu atmosferu. U takvom điru, jasno se vidi da trojac vrhunski dočarava svoje ideje, ali ipak album u jednom svojem dijelu djeluje prenaporno. Za podrobniji opis toga ću uzeti zadnje dvije pjesme…

  Posljednja “16” je jedna od najljepših i jedna od najnapornijih pjesama albuma. Sa svojih 11 minuta ima nekoliko prijelaza od kojih su neki stvarno predivni, dok s druge strane sve djeluje malo isforsirano da bi se dobilo na ekspresivnosti i inovativnosti, pa raznim improvizacijama na jednoličnu klavirsku melodiju uspijevaju ubaciti sve i svašta.

  Muziku podržava

  S druge strane, pjesma koja joj prethodi zove se “Jesus Is My Tintenkiller” i spada među najuspjelije radove albuma. Jedna od rijetkih je bržeg tempa u kojoj dominiraju razne udaraljke, pa sve zvuči kao da smo na nekom tulumu usred Afrike.

  Album “Hexenbrutal Trio” je album za glazbene sladokusce koji znaju uživati u neuobičajenim glazbenim formama koje se ne libe istraživati i pronalaziti zanimljiva rješenja. Problem djelomično nastaje zbog povremene monotonosti tih istih ideja, ali tako to obično i bude na studijskim verzijama albuma, dok uživo ipak sve zvuči znatno dojmljivije. Istina, ovo je snimano uživo, ali ipak nedostaje malo magije…

  Sam bend je pokazao još jednom koliko je slovenska alternativna scene procvjetala i koliko odličnih bendova ima tamo. Kod nas se vrlo malo zna za njih, pa je zato još veća divota kad se s vremena na vrijeme otkrije neko ovakvo malo čudo.

  Muziku podržava