Album s nekoliko godina zakašnjenja

  3465

  Skunk Anansie

  Wonderlustre

  Datum izdanja: 14.09.2010.

  Izdavač: earMUSIC / Menart

  Žanr: Alternative, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. God Loves Only You
  2. My Ugly Boy
  3. Over The Love
  4. Talk Too Much
  5. The Sweetest Thing
  6. It Doesn’t Matter
  7. You’re Too Expensive For Me
  8. My Love Will Fall
  9. You Saved Me
  10. Feeling The Itch
  11. You Can’t Always Do What You Like
  12. I Will Stay But You Should Leave

  Sjećam se tog razdoblja kada je, pored svih više ili manje žešćih bendova, u našim fonotekama zanimljivi Skunk Anansie, jedan od rijetkih ‘ženskih bendova s mudima’, čvrsto držao ulogu cijenjenog iznenađenja.

  Sva tri kultna albuma iz ’90-ih. nosila su sa sobom hitoidnost, žestinu i slušljivost. Kao i često u to vrijeme, i oni su se zasitili i – raspali. Dali su nam zbilja dosta vremena da ih se zaželimo i 10 godina kasnije opet zasjali svojim poznatim sjajem.

  Kako drugačije najaviti svoj povratak nego da vaš izdavač ljude podsjeti na najveće i najuspješnije pjesme? Kolekcija “Smashes and Trashes” već je prošlost, jer došlo je vrijeme za ono pravo – novi album. “Wonderlustre” je najavljen na mega-uspješnoj turneji simpatičnim singlom “My Ugly Boy” koji zajedno s ostalih 11 stvari sačinjava album koji ima jednu manu – šteta što nije izašao ‘na vrijeme’.

  Skin, Cass, Ace i Mark su opet to složili bombastično i uvjerljivo. Naravno da je svirka super, zvuk je dovoljno sirov da bude žestok i dovoljno čist da bude komercijalan, melodije bogate i ona muzička estetika upravo takva da od svega nastane još jedna moderna rock uspješnica.

  Muziku podržava

  Ima i onih glasnih “Over The Love“, ritmičnih i melodičnih “God Loves Only You“, pa i totalno britansko zvučnih i bržih “It Doesn’ Matter” ili retro plesnih “The Sweetest Thing“. Pored njih tu su i poznate Skunk Anansie laganice. “Talk Too Much“, “My Love Will Fall” i “You Saved Me” pokazuju zašto Skin zovu jednim od najboljih ženskih vokala u rocku.

  Deset godina kasnije, Skunk Anansie i dalje znaju pogoditi u žicu, znaju složiti melankolične melodije i zarazno pjevanje. Nešto slično napravili su i s one tri nove stvari koje su brzopleto stavili kao pojačanje na nedavni ‘best of’. Tvrdili su da te stvari nikako ne bi pasale na novi album, a ne samo da bi odlično pasale, već bi album bio barem za 15-ak% bolji.

  Sve skupa odlično se uklapa u njihovu diskografiju, ali još jednom treba priznati da se kroz posljednje desetljeća njihov zvuk toliko približio uhu starim i novim fanovima, da od Skunk Anansie i treba očekivati velike stvari. Upravo zato, razmaženi kakvi jesmo, nećemo se oduševiti već samo zaključiti – ‘I bolje im je! Moglo je to i prije…’

  Muziku podržava