Album s jasnom porukom pozitivnosti i radosti

  704

  Petite Noir

  La Vie Est Belle/Life is Beautiful

  Datum izdanja: 11.09.2015.

  Izdavač: Domino Records / Dancing Bear

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro Noirwave
  2. Best
  3. Freedom
  4. Seventeen (Stay)
  5. Just Breathe
  6. La Vie Est Belle / Life Is Beautiful
  7. MDR
  8. Colour
  9. Down
  10. Inside
  11. Chess

  Yannick Ilunga iz Cape Towna novo je ime. Iza sebe ima uspješan EP “The King of Anxiety” iz 2015. te je iste godine izdao svoj album prvijenac “La Vie Est Belle/Life is Beautiful”.

  EP je bio okarakteriziran kao suptilan i luminozan, a takav je i album. Oba izdanja su izašla na istoj etiketi Domino i produkcijski se ne vidi velika razlika, zvuk je jednak i usmjeren ka elektronskoj i eksperimentalnoj glazbi sa soul vokalom koji ponekad i ode u ekstrem i pokaže svoju snagu. Poznatiji kao Petite Noir, ovaj je glazbenik i tekstopisac i multiinstrumentalist. Njegovo je pisanje senzualno i suptilno pa su pjesme obavijene seksualnom energijom i osvještenom tjelesnošću. Nikad ne ide u pretjerivanje, nego drži odmak od pretencioznosti i lascivnosti. Tekstovi su lagani i pitki, jednostavni i upečatljivi.Iako bi njegovo ime sugeriralo drugačije, pjesme nisu mračne i teške. One su prozračne i pozitivne, kao “Just Breathe“, najveći hit albuma koja je gotovo himnična u svojoj pozitivnosti i radosti, ali nenametljivoj i odmjerenoj. I naslovna “La Vie Est Belle” ima pozitivnu poruku i na njoj gostuje reper Baloji i to je jedini duet na albumu.

  Najdužeg je trajanja “Seventeen (Stay)“, no to se ne osjeti jer je smislena od početka do kraja, melodična i pjevnog refrena kojeg vokal odlično nosi.

  Muziku podržava

  Pjesme su dosta različlite i svaka ima neku svoju priču, ali kao cjelina su himna životu i njegovim radostima s jasnom porukom da će sve biti u redu, čak i kada dotaknete dno, što Petite Noir pjeva u “Down“, spot koji je sniman na ulicama Lubumbashija u Kongu. On ima svijest o svojem porijeklu i to interpretira na svoj način, ali poruka njegove glazbe nadilazi te okvire i može se osjetiti bilo gdje i bilo kada.

  Velika je rijetkost čuti album s jasno artikuliranom porukom pozitivnosti i ljepote života kao što je to u slučaju Petite Noira. Iako je iza svega toga stanovita sjeta, čežnja i melankolija, upravo je zbog toga album još i radosniji što ga više slušate.

  Istančan senzibilitet i jaka percepcija i osjećajnost su karakteristike ovog glazbenika koji to zna pretočiti u pjesme.

  “La Vie Est Belle/Life Is Beautiful” je zaista poseban album koji će vas oraspložiti i razveseliti, a ujedno i smiriti u svojoj jednostavnosti i pitkosti.

  Muziku podržava