Album koji se brzo zaboravlja

  1140

  Ben Harper

  Both Sides Of The Gun

  Datum izdanja: 21.03.2006.

  Izdavač: Virgin / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Morning Yearning
  2. Waiting For You
  3. Picture In A Frame
  4. Never Leave Lonely Alone
  5. Sweet Nothing Serenade
  6. Reason To Mourn (Instrumental)
  7. More Than Sorry
  8. Cryin’ Won’t Help You Now
  9. Happy Everafter In Your Eyes
  1. Better Way
  2. Both Sides Of The Gun
  3. Engraved Invitation
  4. Black Rain
  5. Gather ‘Round The Stone
  6. Please Don’t Talk About Murder While I’m Eating
  7. Get It Like You Like It
  8. The Way You Found Me
  9. Serve Your Soul

  Ben Harpera nikad nisam previše doživljavao. Imam u svojoj kolekciji njegov “Diamonds & Pearls” koji je više puta bio gost mog playera, kao i posljednji album koji je radio sa Blind Boys Of Alabama i priznajem da mi nije sjeo najbolje. S ovim albumom otišao je još dalje od mog srca, a samim tim i od mojih ušiju.

  Najnoviji album nosi naslov “Both Sides Of The Gun” i donosi nam dragog Bena na dva CD-a, jer zašto se patiti i očajavati jer ga imate na jednom CD-u u samo četrdeset minuta kada možete svoj užitak produžiti i Bena imati samo za sebe na punih sat vremena. Za slučaj da niste primijetili pokušavam biti sarkastičan.

  No ono što mene više muči od same glazbe je zašto je k vragu podijelio ovaj album na dva diska kada on traje šezdeset minuta. Možda Ben nije čuo da na Compact Disc stane i do 90 minuta glazbe, a opet možda je razlog njegova zaljubljenost u Foo Fighters recept s kojim bi mogli objasniti ovaj čudan fenomen. S

  igurno nikada ne bi pomislili da bi Harper svoju inspiraciju mogao naći na posljednjem albumu Foo Fightersa “In Your Honour“, ali čini se da je tako. Na jednom disku donosi nam klasični rock i škripavi blues što ustvari od njega i očekujemo, dok na drugom disku izvodi lagani striptiz sa pjesmama, ogoljuje ih i usporava te dodaje akustični prizvuk.

  Muziku podržava

  U tom cijelom moru prosječnosti i predvidivosti ipak se može izdvojiti pokoja pjesma kao tračak nade, kao oaza usred pustinje, kao nada da bi stvari mogle biti bolje. Hm… možda sam s ovim posljednjim malo pretjerao pa bolje da to zanemarite. Uglavnom, radi se o pjesmama “Waiting For You“, “Sweet Nothing Serenade” sa prvog diska te “Engraved Invitation“, “Gather ‘Round The Stone” i “The Way You Found Me” sa diska broj dva! Možda bi još k njima mogao i pridodati kao bonus stvar instrumental sa prvog CD-a “Reason To Mourn“. Velim, možda.

  Ono što je vrlo interesantno je to da kada sam ovih nekoliko pjesama stavio na svoju playlistu i pustio ih zapitao sam se: “Pa zašto ja meni ovaj album nije drag? Pa te pjesme su sasvim u redu!“. Ali pustivši si pjesme koje nisu dio ovog začaranog kruga osjetio sam bolan ugriz stvarnosti i odlučio ništa ne mijenjati u tekstu recenzije.

  Da zaključim. Fanovima Bena Harpera ovaj album će biti dobar, možda i izvrstan, ali nama običnim smrtnicima bit će to tek još jedan uradak u nizu preslušanih i zaboravljenih.

  Muziku podržava