Album koji je ipak trebao dati nešto više

  707

  Warpaint

  Heads up

  Datum izdanja: 23.09.2016.

  Izdavač: Rough Trade Records

  Žanr: Alternative, Art, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Whiteout
  2. By Your Side
  3. New Song
  4. The Stall
  5. So Good
  6. Don’t Wanna
  7. Don’t Let Go
  8. Dre
  9. Heads Up
  10. Above Control
  11. Today Dear

  Cure iz Warpainta objavile su treći studijski album “Heads Up”.

  Nakon više slušanja, lako se da zaključiti da je ovo njihovo najplesnije izdanje dosad. Osim toga, teško da se nešto drugo može izdvojiti na ovom albumu…Album otvaraju “Whiteout” i “By Your Side” koje poprilično uspješno privuku pažnju slušatelja i zagriju ga za najjaču plesnu numeru na ploči, zaraznu i lagano euforičnu glam/disco/pop “New Song” koja ima najviše potencijala da vam najbrže dosadi jednom kad je ‘iscijedite na repeatu’.Glasovi Emily Kokal i Therese Wayman u potpunoj su harmoniji i kao nikad dosad, sjajno se nadovezuju na bass bubanj i tipične Warpaintovske hip-hop beatove.

  Četvrta “The Stall” je posljednja zanimljiva pjesma na albumu i to zahvaljući jazzy pijanu i tragovima funka. “Dre” je Warpaintov sporogorući trip-hop homage slavnom reperu i producentu no pati od istog problema kao i cijela druga polovica “Heads Upa” – slušatelju stavlja jedan veliki upitnik nad glavom: jesam li propustio nešto ili je to – to? Ta druga polovica je mnogo raznovrsnija i dramatičnija, ali skoro svaka pjesma ostaje visjeti u zraku zbog nekog razloga.

  Muziku podržava

  “Heads Up” bi bilo šteta preslušavati bez dobrih slušalica ili razglasa s kvalitetnim bassom, jer su bass linija i bubnjanje Stelle Mozgawe glazbeno najvrijedniji dijelovi ovog izdanja. Ostalo je poprilično ‘been there, done that’ kategorija, ali ne nužno na negativan način jer cure iz Warpainta su s ovim uratkom gotovo usavršile svoj stil i u mnogočemu ga unaprijedile od vremena svog prvijenca, EP-a “Exquisite Corpse,” čineći “Heads Up” poprilično samouvjerenim izdanjem.

  Iako je ovo producentski vrlo uglancan album, teško se oteti dojmu da nema baš sadržaja za ponuditi (ma koliko god ga preslušavali ili se trudili da nam ne promaknu ‘skrivene poruke’). Ima li Los Angeleska četvorka doista nešto pametno za kazati s ovim albumom, odlučite sami… a dok razmišljate, primjetite da vas je “Heads Up” zaveo i pokrenuo barem na trenutak, koliko god to ne volite priznati.

  Muziku podržava