Album koji će vas podsjetiti kako je nekad bilo puno bolje

  960

  The Coral

  Distance Inbetween

  Datum izdanja: 04.03.2016.

  Izdavač: Ignition Records

  Žanr: Alternative, Indie Rock, Psychedelic

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Connector
  2. White Bird
  3. Chasing The Tail Of A Dream
  4. Distance Inbetween
  5. Million Eyes
  6. Miss Fortune
  7. Beyond The Sun
  8. It’s You
  9. Holy Revelation
  10. She Runs The River
  11. Fear Machine
  12. End Credits

  The Coral su momci koji se bave retro glazbom na jedan moderan indie način. Ovom prilikom su sve moderno odbacili i napravili album koji bi imao odličan uspjeh da je izdan početkom ’70-ih prošlog stoljeća.

  Poznata je priča o mnogim usponima i padovima The Corala koji su se zapravo uništili hiperprodukcijom. Posljednjih godina albumi dolaze u sve većim razmacima, a prije ovoga smo dobili i cijeli niz više ili manje uspješnih samostalnih radova članova benda. Često imamo slučaj da nakon takvog odmora bend zajedno složi vrlo dojmljivo izdanje, a “Distance Inbetween” je klasični primjer tog.Početak rock glazbe, posebno onaj psihodelični dio, oduvijek je bio glavni pokretač The Corala. Danas su s novim albumom pokazali da su sazrijeli maksimalno i uspjeli napraviti album koji je ostao na njihovim temeljima dosadašnjih albuma kojima su dodali psihodelično-progresivne zvukove kakve su koristili i bendovi poput The Doors ili Pink Floyd.Tim potezom su pjesme dobile na težini i kompleksnosti, pa se tu vrlo rijetko nalazi nešto što čovjeku ulazi pod kožu nakon prvog preslušavanja. Ipak, s takvim, pomalo hermetičkim, formama postigli su lepršavost pjesama i slobodu u tempiranju melodija, pa će svaki, iole zahtjevniji slušatelj pokušati nabaviti “Distance Inbetween” na vinilu i time si još dodatno prispodobiti dojam albuma koji zvuči, kao što sam već i rekao, kao da je nastao u zenitu prodaje ploča.Već s uvodnom “Connector” The Coral postavljaju vrlo visoke standarde koje potom bez problema održavaju kroz album. Već u startu se osjeća mnogo mračniji sound sa zanimljivim liričkim rješenjima zbog čega bi mogli spojiti nespojivo, stariju publiku koja tvrdi da ne postoji dobra nova glazba, te mlade indiejanere kojima je moda slušati nešto mračniju glazbu.

  White Bird” sanjivom psihodelijom zaokuplja slušateljeve uši, “Chasing the Tail of a Dream” je rani The Coral koji je dostojno odrastao i sada odlično miješa bubnjarske ritmove s atmosferom horor filmova (taj doživljaj najbolje dočaruju frenetične klavijature), dok naslovna “Distance Inbetween” je jedan od laganijih momenata koji ima korijen u klasičnom britpopu.

  Muziku podržava

  Kako album odmiče, tako se sve ugodnije razvija u još nekim dodatnim pravcima, a sve je ipak zaokruženo u vrlo dojmljivu cjelinu kojoj je teško pronaći manu. Pjesme poput “Million Eyes” ili “Miss Fortune” bile bi klasični zgodici da su bile izdane nakon “Dreaming of You” i “Don’t Think You’re the First”, a osim izdvojenih, takvih pjesama na albumu ima na pretek, posebno nakon nekoliko preslušavanja.

  Ako tražite pravi album koji će vas podsjetiti kako je nekad bilo puno bolje
  , “Distance Inbetween” je odličan album za to. Ipak, imajte na umu da je album izdan 2016. i da vam takvi albumi prolaze ispod radara jer vam ih mediji ne nude kao neke druge stvari, a ovakvih albuma ima mnogo od izvođača koji su nastali u periodu nakon 2000. godine.

  “Distance Inbetween” samo nastavlja niz vrlo dobrih albuma koje nam je The Coral ponudio kad su kvantitetu zamijenili s kvalitetom, pa sa žaljenjem možemo gledati na početak njihove karijere kada su se totalno pogubili, jer ovakve pjesme koje rade u posljednje vrijeme zaslužuju gomilu publike na velikim svjetskim binama.

  Muziku podržava