Alarmantno dobar EP

  743

  Less Than Jake

  Sound The Alarm

  Datum izdanja: 03.02.2017.

  Izdavač: Pure Noise Records

  Žanr: Punk, Rock, Ska

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Call to Arms
  2. Whatever the Weather
  3. Bomb Drop
  4. Welcome to My Life
  5. Good Sign
  6. Years of Living Dangerously
  7. Things Change

  Floridski ska-punkeri Less Than Jake još jednom su majstorski slijepili lagane ska ritmove, umjereno brzi punk-rock i tako lako primjenjive pozitivne tekstove koji odišu jednostavnošću i tinejdžerskom romantikom/patetikom na dobar način.

  Dok je Chris (gitara, vokal) i dalje zadužen za brže dionice, basist Roger nikad nije zvučao bolje i ležernije u lakšim i pristupačnijim stvarima, naročito “Whatever The Weather” i “Welcome To My Life”. Cijeli CD zvuči moderno, ali manje uglađeno od prošlog studijskog albuma “See The Light“. Sonički je sve tako poznato, a tako svježe. Melodije i puhački instrumenti, njihova najjača oružja, frcaju na najjače, a o tako pristupačna lirika samo na prvi posluh može se činiti generičkom – ona je daleko od toga, tako bliska i istinita. Možda nije najpoetičnija i možda nije dvosmislena, ali je iskrena.

  Iako bi s još tri-četiri pjesme ovo praktički bio album, ovako, s njih sedam, ovo je fantastični ‘extended play’ kojim su momci uhvatili trenutak inspiracije i složili 20-minutni ispušni ventil, kako za sebe, tako i za slušatelja.

  Muziku podržava