Ako je ovo smjer, pratit ćemo ih zauvijek!

  949

  Intronaut

  The Direction of Last Things

  Datum izdanja: 13.11.2015.

  Izdavač: Century Media Records

  Žanr: Progressive Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Fast Worms
  2. Digital Gerrymandering
  3. The Pleasant Surprise
  4. The Unlikely Event Of A Water Landing
  5. Sul Ponticello
  6. The Direction Of Last Things
  7. City Hymnal

  Nije puno trebalo Intronautima da se usade duboko u progerski svijet i da postanu jedan od omiljenih bendova svih koji su u ovo moderno doba odlučili slušati zahtjevne melodično-žestoke aranžmane.

  Uvod u novi album, odnosno period od “Habitual Levitations” nije mogao biti simpatičniji i ljudskiji. Svi se sjećamo kako su doslovno molili Bena Sharpa da im se priduži na turneji i da će oni biti prateći bend njegovom Cloudkickeru.Možda je baš to bio razlog što su se novim albumom “The Direction of Last Things” vratili i žestini, i sjebanim ritmovima, pa čak i kombinaciji vriskova i clean pjevanja. Kada vam to posluže unutar prve minute uvodne pjesme “Fast Worms” – znate da ste dobili vrh njihovog stvaralaštva! Opet su uspjeli zajedno spojiti solo i riff koji oboje zaslužuju svoj zasebni dio u punom koncentriranom svjetlu. Opet su uspjeli povezati rastrzanost Mastodona i jazzy gitare s najtoplijim basom koji možete zamisliti. Posebno na “Digital Gerrymandering“.

  The Pleasant Surprise” bi mogla biti njihova najžešća pjesma ikad, a “The Unlikely Event of a Water Landing” ima najprekrasniji kvalitetni ljigavi solo ikad poslušan s ove strane svemira! A da se upotpune njihove krajnosti – tu su sinkopirana “Sol Ponticello” na tragu svega od Meshuggah do Tool s jedne strane, i “City Hymnal” s druge strane koja se kroz svojih 7 minuta usadila duboko u mozak post-metal putovanjem i vokalnim trijumfom. Koji, uzgred rečeno – dosta često zazvuči kao specifični Jane’s Addiction.

  Koliko god je ovo tvrđi i bezobrazniji album, definitivno nema nikakvog straha za one koji su se najviše zaljubili u njihov blaži i atmosferični stil. “The Direction of Last Things”, kako smo možda i očekivali – najbolja je kulminacija svega onoga na što smo od njih navikli i pokazatelj da je ovo zbilja najbolji pokazatelj smjera. Ali nikako smjer posljednjih stvari, nego samo onih koje će nastaviti niz!

  Muziku podržava