Akustiku nastavljamo uz Seine u Tunelu

1429

Nakon kratke blagdanske pauze, ponovno se vraćamo na svoje dvije najdraže pozornice i utorak činimo akustičnim. Akusticiranje u novoj 2015. godini započinjemo u 13. siječnja u riječkom klubu Tunel uz skupinu Seine.

Priča o Seine započinje još u srednjoškolskim danima Ivana Ščapeca, kao njegov kantautorski odraz, kada on na gimnazijskim akustičnim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta. Nakon nekoliko demo-snimaka, pridružuje mu se Tena Rak, koja na sebe preuzima pjevanje bek-vokala, sviranje harmonike i udaraljki, a dvojac otprilike u isto vrijeme počinje svirati i u poznatijoj sestrici Vlasti Popić.

Početkom godine 2011. izbacuju svoj prvi album naziva “2007-2009”, nakon čega su se upustili u koncertno putovanje diljem regije, a s vremenom Seinove pjesme dosežu i nacionalnu radijsku frekvenciju, dok se pjesma “Valcer za kraj” smjestila i na prvo izdanje kompilacije “Bistro na rubu šume”. U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine i treće – live koncert iz beogradskog Rexa.

Muziku podržava

Svoju glazbu opisuju kao ekspresivni romantični punk-folk, a kako to zvuči u izvornom, akustičnom obliku, provjerite u utorak, 13. siječnja, na novom izdanju Akustike u Tunelu.

Početak svirke u Tunelu je u 21.30, a ulaz je slobodan! Vidimo se!

@akustikasession:
Instagram | Facebook | Twitter

Akustika nosi Reebok Classic.

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava