Akustika@Terraneo – nova pozornica festivala. Prijavite se!

Muzika.hr
3692

More, sunce, akustična svirka, festival… Zvuči primamljivo, zar ne? I nama isto, zato smo tijekom vrućih ljetnih dana u kolovozu, Akustiku odlučili preseliti na Terraneo i omogućiti ti da budeš dio ovog glazbenog festivala!

Glazbenici, natječaj je otvoren!

Muzika.hr će sa drvene pozornice Rockmarka preseliti Akustiku na novu pozornicu Terranea, koji će se od 6. do 11. kolovoza održati u Šibeniku. Priliku za akustičnu svirku imat će ukupno 10 izvođača, prijavljenih na natječaj: “Muzika.hr i Akustika te vode na Terraneo!”. Koncentracija, čitanje, jen’, dva, tri…

Muziku podržava

Pa krenimo s detaljima. Akustika će se smjestiti u festivalskom kampu, a svirke će se odvijati tijekom 5 dana, točnije od 6. do 10. kolovoza. Svaki dan ćemo na stageu ugostiti po 2 izvođača, koji će publici predstaviti kroz akustičnu svirku, u trajanju od sat vremena (po izvođaču).

Na natječaj “Muzika.hr i Akustika te vode na Terraneo!” mogu se prijaviti svi zainteresirani izvođači iz Hrvatske. Prijave se odvijaju preko maila akustika@rockmark.hr:
– u naslovu maila navesti “Prijava za Akustika@Terraneo – ime izvođača”
– navesti kratku biografiju, do makismalno 5 rečenica + službene web stranice (ili Facebook, MySpace, Bandcamp…)*
– navesti 2 linka (dakle, s dvije različite pjesme) na kojima je moguće preslušati materijale (Soundcloud, YouTube, Bandcamp, Vimeo…)
– kontakt e-mail te broj mobitela
* (Napomena #1: audio-materijale i biografije NE šaljite u obliku priloga/attacha!)

Prijave za natječaj traju od 2. svibnja pa sve do 13. svibnja, dok će se cijeli natječaj odvijati do 1. lipnja. Odabir 10 izvođača koji će akustično nastupiti na Akustika@Terraneo stageu odvijat će se u nekoliko faza:
1. faza – od 2. do 13. svibnja – Prijave za natječaj
2. faza – od 14. do 20. svibnja – Preslušavanje prijavljenih i odabir 20 polufinalista koji ulaze u uži krug natječaja (od strane žirija)*
3. faza – od 21. do 31. svibnja – Proglašenje 5 finalista (žiri) te glasovanje između 15 polufinalista putem portala Muzika.hr (čitatelji)
4. faza – 1. lipnja – Proglašenje preostalih 5 finalista i kraj natječaja

* Napomena #2: Polufinaliste će odabrati ‘akustična ekipa’ – Luka Pavić i Mate Škugor (Terraneo festival), Edo Plovanić i Krešimir Blažević (Muzika.hr) i Željka Rudar (Akustika). Od 20 odabranih polufinalista, za nastup na Akustika@Terraneo njih 5 će odabrati ‘akustična ekipa’, dok će između ostalih 15 finalista, njih 5 izabrati čitatelji, što nas dovodi do brojke od ukupno 10 izvođača na Akustika@Terraneo.

Svi izvođači na Akustika@Terraneo će uz akustični nastup na festivalu dobiti i festivalsku + kamp ulaznicu za maksimalno četiri člana benda. Izvođači će sami morati donijeti svoje glazbene instrumente*.
* (Napomena #3: Terraneo, Muzika.hr i Akustika neće odgovarati za glazbene instrumente.)

Pročitajte još jednom detaljno natječaj “Muzika.hr i Akustika te vode na Terraneo!”. Ponavljamo, mail za prijavu je: akustika@rockmark.hr, s obaveznim naslovom “Prijava za Akustika@Terraneo – ime izvođača”. Prijave traju od 2. do 13. svibnja, a nepotpune prijave neće se uzimati u obzir.

Muziku podržava