Akustika@SuperUho – ti biraš!

3341

Odabrana su prva tri finalista koja će nam praviti društvo ovo ljeto kao dio Akustika@SuperUho programa, ali trebamo još tri! Upravo tu tražimo tvoju pomoć!

Prijave za Muzika.hr natječaj “Budi dio Akustika@SuperUho programa” privedene su kraju, a žiri kojeg čine SuperUho, Muzika.hr i Akustika članovi odabrao je među svim prijavljenim glazbenim imenima i šest polufinalista, koji ulaze u uži izbor za akusticiranje u Šibeniku. Od tih šest upravo čitatelji, fanovi, publika, rodbina i prijatelji biraju svoje favorite – a ona tri izvođača s najviše glasova pridružit će nam na našem programu Akustike na prvom izdanju SuperUho festivala.Među polufinalistima su: Sanjin Banić Bane (Rovinj), Achromatic Attic (Zagreb), Feredon (Dubrovnik), Auguste (Zagreb), Gardanel (Split) i Hesperian Death Horse (Zagreb).Glasanje traje do nedjelje, 6. srpnja u 20 sati, a 7. srpnja na Muzika.hr stranicama objavljujemo rezultate glasovanja i privodimo natječaj kraju.Je’n, dva, tri, a tvoj glas ide:
Poslušaj:
Sanjin Banić Bane
Ovaj 35-godišnji gitarist, pjevač i tekstopisac dolazi iz Rovinja iza sebe ima višegodišnje iskustvo profesionalnog glazbenika. Osim što je surađivao s nizom glazbenih imena s domaće scene, kao gostujući studijski glazbenik, postepeno je gradio i svoju samostalnu karijeru, unutar i izvan granica Lijepe naše, a u njegovim pjesamam vrlo lako se prepoznaju blues, rock, funky i fusion žanrovi.Achromatic Attic
Zagrebačka alternative/garage rock četvorka osnovana je 2009. godine, a iza sebe imaju EP izdanje “Glassy Sweeper”, s kojeg dolazi i zamijećeni singl istoimenog naziva. Do sada su odradili čitav niz samostalnih koncertnih i festivalskih nastupa, a mogu se pohvaliti i nastupom kao predgrupa na zagrebačkom nastupu Manu Chao.

Feredon
Kako i sami kažu, nakon niza godina izležavanja na kauču i sviranja obrada, četiri momka iz vrlo južnog Dubrovnika odlučila su pokrenuti se i osvojiti svijet. Pod parolom ‘misli globalno, djeluj lokalno’, prvi korak im je apsolutno osvajanje hrvatske publike, svojim zamijećenim Porn Rock zvukom.

Muziku podržava

Auguste
Nakon niza godina sudjelovanja u raznim glazbenim projektima, dvije prijateljice i mlade kantautorice koje čine osnovu skupine Auguste odlučile su u proljeće 2012. godine svu svoju glazbenu kreativnost usmjeriti u svoj akustični-pop i stvaranje autorske glazbe. Okupile su prateći bend, do sada svirale posvuda pomalo, a trenutno ih možete čuti na raznim radijskim stanicama sa singlom “Ona”.

Gardanel
Ova tročlana skupina iz Splita opisuje se kao ‘troglavi umjetnik koji stvara glazbu u širokom rasponu žanrova, a njegova osnovica je elektronska matrica’. I zaista, u njihovom zvuku prepoznaju se utjecaji indie/alternative/trip-hop/dub elemenata, što čitavu priču čini vrlo zanimljivom.

Hesperian Death Horse
Četveročlana zagrebačka skupina, koja je osnovana 2012. godine, igra se ni više ni manje nego s elementima Post-metal/Sludge/Ambient žanrova, a njeni članovi su skupljali (ili još uvijek skupljaju) iskustvo po raznim dobro poznatim bendovima domaće metal scene. I nas zanima kako bi ovo moglo zvučati akustično.


* Zadržavamo pravo pregleda svih zaprimljenih glasova, kako bi spriječili višestruke i/ili nepravilne glasove. Broj glasova podložan je promjenama te će finalni zbroj biti objavljen u ponedjeljak, 7. srpnja.

Akustika na mrežama:
Instagram | Facebook | Twitter

Muziku podržava