Akustika u Tunelu riječkoj publici predstavlja Auguste!

1335

U sklopu novog izdanja programa Akustika u klubu Tunel, u utorak 11. ožujka, ugostit ćemo zagrebačku skupinu Auguste, kojoj će ovo biti prvo gostovanje pred riječkom publikom.

Svoju priču skupina Auguste započela je kroz prijateljstvo Gordane Marković i Ivane Lulić, dvije mlade i talentirane glazbenice, koje su odlučile svoju kreativnost oblikovati u zajednički bend, početkom 2013. godine. Nakon niza raznih projekata i suradnji, pjevanja i sviranja obrada, djevojke su posegnule za vlastitim stihovima i notama te počele stvarati svoju autorsku glazbu. Nakon nekog vremena djelovanja kao akustični duo, Augustama se pridružuje klavijaturist Tomislav Leko i bubnjar Jerko Jurin, a skupina poprima sadašnji oblik, uz daljnji fokus na akustičnom pop zvuku. Trenutno u studiju snimaju svoje pjesme te pričaju priču o sebi i gradu te ljudima koji kroz život dolaze i prolaze. Svakako valja naglasiti i kako su u sklopu HR Demo Kluba pobijedile u finalu mjeseca veljače te se time plasirale u završno finale ovog glazbenog natjecanja.

Skupina Auguste u sklopu Akustike do sada je nastupila dva puta – po prvi put u Rockmarku, u svibnju 2013. te kasnije iste godine u Šibeniku, u sklopu Akustika@Terraneo pozornice.

Muziku podržava

A dobro je i znati kako će akusticiranje uz Auguste biti 99. po redu, što znači da nam utorak kasnije, točnije 18. ožujka, slijedi jubilarno 100. po redu Akusticiranje, koje će se obilježiti u zagrebačkoj knjižari Rockmark, koja je topli dom Akustike od samih početaka. Više informacija uskoro!

Vidimo se!

Akustika na mrežama:
Instagram | Facebook | Twitter


[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava