Akustika traži svoju publiku

2987

U rujnu 2006. godine Hrvoje Horvat i Ivan Kuruc osnovali su bend Akustika iz želje da okupe grupu glazbenika s ciljem kvalitetnog muziciranja. Jedini uvjet prilikom sastavljanja instrumentarija bio je da instrumenti koji sudjeluju ne koriste struju, već da glazbenici pokažu svoje mogućnosti bez uplitanja elektronike – odatle i ime Akustika.

Bend ima podršku Arsena Dedića, koji im je ustupio nekoliko svojih djela s dozvolom aranžiranja po vlastitom ukusu.

Njegova podrška bila je jedan od presudnih elemenata za opstanak ideje o bendu, koji sada broji šest članova – Hrvoje Horvat (violina), Ivan Kuruc (harmonika), Kristijan Iličić (gitara), Tomislav Kušenić (kontrabas), Tomislav Hajak (bubnjevi) i Zvonko Palić (vokal).

Muziku podržava

Nakon greške snimatelja, koji je, shrvan umorom, izbrisao prvobitne snimke koje je bend snimio u studiju, odlučili su ponovo snimiti singl “Jednostavno nije lako” – dodatno ojačani nesretnim brisanjem prvobitnih materijala.

Glazba podsjeća na legendarni tango Gotan Projecta, tekstovi su smisleni (i na hrvatskom, naravno), a o težini puta do uspjeha dovoljno govori izjava Arsena na jednoj od njihovih proba: “Jedino vas spašava to što znate svirati, ali niti to vam neće pomoći u ovom poslu.

Muziku podržava