Akustika na vrhu Kule uz Side Project, Voland Le Mat i FOR

1639

Kako je već ranije najavljeno, sredinom srpnja vraćamo se na Medvedgradske glazbene večeri, gdje ćemo na vrh medvedgradske Kule ponovno smjestiti naš program Akustika.

Od 14. do 16. srpnja održava se novo izdanje Medvedgradskih glazbenih večeri, u sklopu kojeg treću godinu zaredom imamo priliku predstaviti prateći program Akustika na vrhu Kule, koji se održava kao pretprogram, na samom vrhu medvedgradske Kule.Ove godine u sklopu programa proakusticirat ćemo uz Side Project, Voland Le Mat i FOR, pa donosimo riječ-dvije o svakoj od skupina.Side Project / 14. srpnja 2016.Prvu večer akusticiranja i medvedgradskog glazbenog programa započinjemo uz zagrebački Side Project. Riječ je skupini čiju osnovu čine Anja Papa i Luka Vidović, a svoj graveyard pop publici predstavljaju od 2012. godine. rujnu prošle godine objavili su svoj debitantski album, a već marljivo rade i na drugom studijskom izdanju, što su nedavno pokazali i s potpuno novom pjesmom “Giving Souls Away”. Za svoje akusticiranje pred 30-ak ljudi na vrhu medvedgradske Kule pripremaju akustični set sastavljen od već objavljenog, kao i nešto novijeg autorskog materijala. Nakon njihovog akusticiranja, program će se nastaviti na glavnoj koncertnoj pozornici, podno Kule, uz Saru Renar i Luce.

Voland Le Mat / 15. srpnja 2016.

Muziku podržava

Druge medvedgradske glazbene večeri na vrhu Kule ćemo akusticirati uz skupinu Voland Le Mat, što će nam ujedno biti i prva prilika da ih ugostimo u sklopu Akustike. Predvođena Momirom Oljačom, skupina je 2009. objavila svoj zamijećeni debitantski album “Faustopojke”, koji je osvojio i publiku i kritiku. Uslijedila je višegodišnja pauza, a 2015. ponovno su se vratili na koncertne pozornice te se i sami uvjerili koliko su nedostajali publici. Ovom prilikom, na vrhu Kule će nastupiti u tročlanom, akustičnom obliku te u intimnom okruženju pred ograničenim brojem publike predstaviti note i tonove sa svog prvijenca, kao i ponešto novijeg materijala. Nakon njihova nastupa, program se nastavlja podno Kule, gdje na glavnoj koncertnoj pozornici nastupaju Urban &4.

FOR / 16. srpnja 2016.

Četveročlana skupina FOR privest će kraju program Akustike na vrhu Kule na ovogodišnjim Medvedgradskim glazbenim večerima. Ovaj progresivni akustični-rock bend osnovan je 2013. godine u Zagrebu, a u svibnju 2015. predstavili su svoj prvijenac “The Sun Will Shine“. U svom punom sastavu će na vrhu medvedgradske Kule u akustičnom izdanju i pred odabranom publikom predstaviti svoj hvaljeni autorski materijal. Nakon nastupa skupine FOR, svirka će se nastaviti na glavnoj pozornici, uz skupinu Elemental.

Početak programa akusticiranja na Kuli svake večeri je u 20 sati, dok glavni koncertni program slijedi u 21 sat. Program Akustike na vrhu Kule ne plaća se posebno, a njemu može prisustovati 30 dovoljno brzih kupaca isključivo pojedinačnih ulaznica, koji pri kupnji odaberu opciju s programom “Akustika na vrhu Kule”.

Pojedinačne ulaznice moguće je kupiti na svim prodajnim mjestima sustava Ulaznice.hr (u Zagrebu – glazbena knjižara Rockmark). Za sve posjetitelje osiguran je besplatan prijevoz minibusom od Šestinske crkve do Medvedgrada i natrag. U slučaju kiše, program se ne otkazuje već se seli u koncertni prostor Pivane.

@akustikasession | #zvučidobro:
Instagram | Facebook | Twitter | YouTube

[Ovaj projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba ZAMP
prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se sukladno
odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju temeljem
Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne glazbe.]

Muziku podržava
Stisni