Agnetha Faeltskog pjevačica Abbe izdaje novi album

2733

Nekadašnja pjevačica najprodavanijeg švedskog proizvoda Abbe, Agnetha Faeltskog izdaje novi album “My Colouring Book” koji će se naći u CD shopovima diljem svijeta u proljeće. Ovo prvi album za 53-godišnju Agnethu u zadnjih sedamnaest godina, posljednji album “I Stand Alone” snimila je 1987. godine.

Prvi singl s albuma “My Colouring Book” će biti “If I Thought You’d Ever Change Your Mind“. Album je u pripremi već tri godine, ali zbog moždanog udara glavnog ton majstora nije ga bilo moguće realizirati prije.

Agnetha Faeltskog, Annifrid Lyngstad, Bjorn Ulvaeus i Benny Andersson su činili pop kvartet Abba, a sve je počelo kada su 1974. godine na Eurosongu osvojili prvu mjesto sa svojim prvim singlom “Waterloo”. Planetarnu popularnost Abba je stekla nebrojenim hitovima: “I Have A dream”, “Fernando”, “Thank You For A Music”, “The Winner Tkes It All”, “Dancing Queen”, “Mamma Mia” . . .

U sedamdesetim i osamdesetima na vrhuncu slave prodavali su milijunske naklade albuma, a nakon raspada benda ranih osamdesetih stekli su poseban status u glazbenoj povijesti, što im je i dalje osiguravalo velike naklade albuma.

Muziku podržava