Afion dojmljiv i u skraćenom formatu

1737

Svi koji su se u utorak, 12.2. zatekli u knjižari Profil Megastore u Bogovićevoj ulici u Zagrebu, svjedočili su jednom od boljih događaja u sklopu Dana multimedije. Sve zapaženiji etno sastav Afion odsvirao je polusatni set i time napravio vrlo dobru uvertiru za koncert što će ga 15.2. održati u zagrebačkom klubu Močvara, zajedno s jednako probojnom slovenskom skupinom Katalena.

Za ovu su prigodu svirali u kvintetu – taman da stanu u nišu između novih izdanja i arhitektonske publicistike – a na kontrabasu je istrčao Josip Mazić, član ‘na privremenom radu u Afionu’. Uz već poznati materijal s prvijenca (“Baroš, oj, Barica“, “Okruglo zeljiče“, “Prošeta se Jovka Kumanovka“, “Dej mi, Bože“) koji sviraju sve sigurnije, izveli su i jednu novu skladbu.

Sevdah “Karanfile, lijepa djevojko” izniman je komad melankolije i emocija, koji štimungom i izražajnošću blago vuče na suradnju Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića u skladbi “More sokol pie” (s izvrsne ploče “Treta majka“).

Muziku podržava

Tako su Afioni, uprkos krajnje sažetom vremenu za nastup, uspjeli pokazati da – uprkos tome što su na prvoj ploči zaigrali na mnogo stilskih aduta – imaju još ideja i prostora za sasvim nova nadahnuća. Naznaka je to da bi druga ploča, kojoj se nadamo krajem godine, mogla biti više od ponavljanja uspješne recepture prvijenca, odnosno, da se smijemo nadati i nekim sasvim novim guštima iz narodne kuhinje.

A time smo dobili i najbolju moguću najavu koncerta u četvrtak kada vam valja provjeriti kako sve to zvuči u long-play formatu.

Muziku podržava
Stisni