Adele, The Black Keys, Arcade Fire… u lovu na Oscara

Muzika.hr
1111

75 izvođača ima svoje pjesme u široj konkurenciji za predstojećeg Oscara za najbolju filmsku pjesmu.

Adele je zastupljena s pjesmom “Skyfall” iz posljednjeg filma o Tajnom agentu 007 Jamesu Bondu, The Black Keys s “Baddest Man Alive” iz kung-fua “The Man With The Iron Fists” člana hip-hop kolektiva Wu-Tang Clan RZA-e, a The Arcade Fire s “Abraham’s Daughter” iz filma “The Hunger Games”.

“Dull Tool” Fione Apple, koja će se pojaviti u predstojećoj komediji Judda Apatowa “This Is 40”, “Wide Awake” Katy Perry iz njezina koncertnog dokumentarca “Part Of Me”, “Everybody Needs A Best Friend” Norah Jones iz filma “Ted”, “Learn Me Right” Mumford & Sonsa iz filma “Brave”, “Strange Love” Karen O iz filma “Frankenweenie” i “Dotted Line” Liz Phair iz filma “People Like Us” također čine dio spomenute konkurencije.

Muziku podržava

Četiri pjesme sa soundtracka nadolazećeg filma Quentina Tarantina “Django Unchained”, uključujući “100 Black Coffins” Ricka Rossa i “Freedom” Johna Legenda, također su tu.

Pjesme koje će ući u najuži izbor bit će obznanjene 10. siječnja, a predstojeća 85. dodjela po redu godišnjih Akademijinih nagrada održat će se u Hollywoodu 24. veljače.

Muziku podržava