Adele, Norah Jones, Scarlett Johansson, Hugh Jackman žele Oscara

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1358

U četvrtak 10. siječnja na Beverly Hillsu su objavljene nominacije za predstojeću 85. dodjelu po redu godišnjih filmskih nagrada Oscar koja će se održati u Hollywoodu 24. veljače.

Čast da predvodi njezine glazbene kategorije pripala je mega-popularnoj britanskoj kantautorici Adele.

Njezina pjesma “Skyfall” iz istoimenog filma o Tajnom agentu 007 Jamesu Bondu koju je napisala skupa s Paulom Epworthom nominirana je u kategoriji ‘Najbolje originalne pjesme’, dok je soundtrack filma na čijem je sastavljanju radio Thomas Newman nominiran u kategoriji ‘Najboljeg soundtracka’.

“Skyfall” je time ujedno i postala prva pjesma iz filma o Jamesu Bondu nakon više od 30 godina koja se natječe za ovo najprestižnije filmsko priznanje. Posljednja je bila “For Your Eyes Only” Sheene Easton iz 1981. godine.

Muziku podržava

Među ostalim pjesmama koje su nominirane u prvoj kategoriji također se nalaze “Before My Time” Scarlett Johansson i Joshue Bell iz “Chasing Ice”, “Everybody Needs A Best Friend” Norah Jones iz “Teda”, “Pi’s Lullaby” Bombay Jayashri iz “Life Of Pi” i “Suddenly” Hugha Jackmana iz “Les Misérables”.

A osim “Skyfalla” u drugoj kategoriji nominirani su soundtrackovi filmova “Anna Karenina”, “Argo”, “Life Of Pi” i “Lincoln”.

Muziku podržava
Stisni