Adele najutjecajnija u glazbenoj industriji UK

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1122

Anketa Guardiana pokazala je kako su pjevačica Adele i njezin tim najutjecajnije osobe u britanskoj glazbenoj industriji. Iza sebe su ostavili i veća imena poput, primjerice, Simona Cowella.

U anketi su sudjelovali ispitanici kojima je glazba profesija, a prvenstveno se orijentirala na ‘pozadince’ koji stoje iza uspjeha nekog izvođača. Adele je izabrana na čelnu poziciju isključivo zbog uspjeha albuma “21” koji je zasjeo na čelno mjesto ljestvica u 15 zemalja, te činjenice da je uspjela prodati 6 milijuna primjeraka albuma u vremenima kada je prodaja albuma u padu.

Richard Russell, glavni u Xl Recordsu za koji snima Adele, kaže kako kod nje nema ničega drugog već je u pitanju samo glazba.

Muziku podržava

Drugo mjesto zauzeli su Lucian Grainge i David Joseph iz Universal Music Group i Universal Music UK koji su dom za Lady GaGu, Justina Biebera i The Rolling Stones.

Simon Cowell zauzeo je treće mjesto, a šef Radio 1 Nigel Harding četvrto. Na petom mjestu smjestili su se nepoznati vlasnici koji stoje iza britanskih iTunesa.

1. Team Adele (Richard Russell, XL Recordings; menadžer Jonathan Dickins; nakladnik Paul Connolly, Universal Music Publishing Group; radio promotor Brad Hunner, Radar Plugging.)
2. Lucian Grainge, Universal Music Group; David Joseph, Universal Music UK
3. Simon Cowell (Syco)
4. Nigel Harding (Radio 1)
5. Anonimni vlasnik/vlasnici (iTunes UK)
6. Chad Hurley, Steve Chen i Jawed Karim (YouTube)
7. George Ergatoudis (BBC Radio 1 i 1Xtra)
8. Larry Page, Sergey Brin i Eric Schmidt (Google)
9. Simon Moran (koncertni promotor, SJM Concerts)
10. Jeff Bezos (Amazon.com)

Muziku podržava
Stisni