Adele ima najprodavaniji album i singl 2011. u SAD-u

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1391

Magazin Billboard u suradnji s agencijom Nielsen SoundScan objavio je konačne podatke o prodaji albuma i singlova na području Sjedinjenih Država u prošloj 2011. godini, od njezina početka pa sve do kraja.

Na prvom mjestu tako se uvjerljivo našla Adele sa svojim albumom “21” i popratnim singlom “Rolling In The Deep” koji su se od 1. siječnja do 31. prosinca 2011. na spomenutom tržištu prodali u ukupno 5.82 odnosno 5.81 milijuna primjeraka.

Mega-popularnu 23-godišnju britansku kantautoricu na drugom mjestu po prodaji albuma u SAD-u u prošloj godini slijedi kanadski superstar Michael Buble s božićnim izdanjem “Christmas” (2.45 milijuna primjeraka), a po prodaji singlova electro-pop dvojac iz Los Angelesa LMFAO s hitom “Party Rock Anthem” u kojem su ugostili britansku pop pjevačicu Lauren Bennett i producenta GoonRocka. Taj se singl prodao u ukupno 5.47 milijuna kopija.

Muziku podržava

Treće mjesto najprodavanijih albuma, s ukupnom tiražom od 2.1 milijuna primjeraka, zauzima “Born This WayLady GaGe, a singlova “E.T.” žanrovski joj srodne sunarodnjakinje Katy Perry koji se prodao u 4.83 milijuna kopija.

Top 5 najpordavanijih albuma i singlova u SAD-u u 2011. godini zatvaraju “Tha Carter IV” Lil Waynea (1.92 milijuna primjeraka) i “My Kinda Party” Jasona Aldeana (1.58 milijuna primjeraka) odnosno “Moves Like Jagger” Maroon 5 i Christine Aguilere (4.11 milijuna primjeraka) te “Give Me Everything” Pitbulla, Ne-Yoa, Afrojacka i Nayer (3.87 milijuna primjeraka).

Muziku podržava
Stisni