ABOP-ova nenormalna playlista za normalne aftere (i partyje)

1172

Zagrebački audiovizualni elektronički sastav ABOP (After je Bolji Od Partya) čini šest glazbenika, inače članovi drugih hrvatskih bendova kao što su Elemental, Pips, Chips & Videoclips i Mayales, koji kombiniraju live instrumentalnu svirku i elektronski party. Posebni su po tome što imaju dva bubnjara koji prilikom sinkroniziranog sviranja uživo dijele jedan set bubnjeva, okrenuti jedan prema drugome licem u lice, ali i po nevjerojatnoj energiji koju prenose na publiku za vrijeme svog audio-vizualnog nastupa.

Karakteriziraju ih zvukovi syntha, pregršt efekata, bubnjeva i bassa koji rezultiraju kombinacijom instrumentalne svirke upakirane u atmosferu elektronskog partyja. Bez prisustva vokala, uspješno plove electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima.

Domaća publika imat će ih priliku čuti tijekom ljeta diljem zemlje, a ovo su samo neki od nastupa koji slijede: Murter (Festival Slobodne Glazbe), Pula Film Festival, Tam-Tam Music Festival, te Cres i Sisak u kolovozu.

Muziku podržava

Dečke smo uhvatili prije radnog ljeta kako bi s nama podijelili kakvu glazbu vole poslušati kao kolektiv.

“Ovo je playlista pjesama koje su bile presudne za naš razvoj ljubavi prema elektronskoj glazbi – pjesme koje smo voljeli čuti na partyjima i pjesme koje smo voljeli čuti na afterima, pjesme koje slušamo doma i pjesme koje slušamo u kombiju dok smo na putu za gig. Svega tu ima: detroit techna, acid housea, minimala, IDM-a, electra, tech housea, prstohvat trancea, deep housea, avangarde i Beatlesa. Nijedan normalan DJ ne bi napravio ovakvu setlistu. Zato mi i nismo DJ-i, mi smo bend.”

ABOP od sada ima i svoj website na kojemu možete pratiti aktivnosti benda ili samo uživati u web dizajnu koji se nastavlja na vizualni identitet benda.

Muziku podržava