ABBA dobiva muzej u Stockholmu

896

Muzej posvećen legendarnoj švedskoj pop četvorki ABBA bit će otvoren u Stockholmu u proljeće sljedeće godine, obznanio je Björn Ulvaeus.

U njemu će se naći predmeti, odjeća i filmovi, a zainteresiranima će biti predočena ne samo povijest benda, nego i povijest švedske pop glazbe kroz seriju stalnih i privremenih izložbi.

Ovo je priča o Pepeljugi koju vrijedi ispričati” izjavio je Ulvaeus na konferenciji za novinare.

Muziku podržava

Grupa je od svog osnutka 1972. do sada prodala više od 378 milijuna nosača zvuka diljem svijeta, a razišla se 1982. godine.

Ulvaeus je također poentirao da svo četvero članova grupe odobravaju muzejske izložbe u švedskoj Glazbenoj kući slavnih: “Ne bih mogao zamisliti bolje mjesto”. Direktor muzeja Mattias Hansson izjavio je kako se ne nada puno da će se svi članovi benda ponovo okupiti na ceremoniji otvaranja: “Ako svi dođu bit ću vrlo sretan, ali svatko od njih odlučuje za sebe”. Švedski list Dagens Nyheter također je prenio kako se Ulvaeus ponudio da financijski garantira za rad Glazbene kuće slavnih, koja je izgrađena sredstvima iz privatnih fondova.

No to nije jedina novost iz svijeta ABBA-e. Članica grupe Agnetha Fältskog sprema se na povratak na glazbenu scenu, nakon više od osam godina odsustva.

Trenutno se nalazi u studiju, gdje skupa sa švedskim kompozitorom Jorgenom Elofssonom, koji je producirao pjesme Britney Spears i irskog ‘boy-benda’ Westlife, radi na prvom studijskom solo materijalu nakon “My Colouring Book” iz 2004. godine.

Muziku podržava