9. Velesajam kulture domaćin 25 programa i 150 izvođača

Muzika.hr
749

Deveto izdanje Velesajma kulture, tradicionalne manifestacije Kulture promjene Studentskog centra, i ove će godine predstaviti autorske radove iz svih područja umjetnosti, ali i znanosti.

Od 13. do 16. prosinca zagrebačkim će Studentskim centrom prodefilirati preko 150 izvođača, a svoja će umijeća, znanja i talente predstaviti u 25 programa. Ulaz na sve programe je besplatan.

Cilj nam je raznovrsnim i bogatim kulturnim programom promovirati i poticati autorski rad širokog kruga sudionika u području umjetnosti – kazalište, performans, ples, film, književnost, likovna i glazbena umjetnost, dizajn, moda – ali i različite vještine i znanja” naglasila je izvršna producentica festivala Silvija Stipanov.

Glazbeni program na svojim će plećima ponijeti netom oformljeni bendovi, no s već podosta sviračkog staža. Pod nazivom B’s FUNstellation (skraćeno od Baja’s) krije se šest glazbenika mlađe hrvatske i slovenske jazz generacije koje je okupio trubač Zvonimir Bajević u proljeće 2012. Članovi ovog sastava, do sada su surađivali sa mnogobrojnim glazbenicima te sudjelovali u različitim projektima a za ovogodišnji festival pripremili su groove jazz.

Muziku podržava

Iduća uzdanica festivala je Londiner, novi indie/rock sastav nastao u jesen prošle godine u Zagrebu. Debitantski album radnog naziva “Sve te stvari čine se u pravu, ali nisu” u fazi je snimanja, a njih slijedi indie bend Big Strip Gorila nastao 2010. Kažu za sebe da im je zvuk moderno rockerski. Iza sebe već imaju i EP koji su simbolično nazvali “Big Strip Gorila EP”. Već su dijelili pozornicu s Partibrejkersima i Darkom Rundekom, ali i odsvirali 30-ak koncerata .

Tu je i Kset Caffe -glazbeno zabavni program Kluba studenata elektrotehnike, prezentacija radionice zapadnoafričkih ritmova, Velesajamske karaoke, DJ programi i još neka iznenađenja.

Također, bit će i predstavljena izložba fotografija Mateja Grgića, koje predstavljaju ‘energiju sinteze benda, svjetla i čovjeka iza fotoaparata’.

Raspored nastupa i više informacija potražite na Velesajam.sczg.hr.

Muziku podržava