9. rovinjski festival barokne glazbe

Muzika.hr
933

BaRoMus Festival, 9. rovinjski festival barokne glazbe, održat će se od 19. lipnja do 11. srpnja.

BaRoMus Festival vođen krilaticom ‘Barok:jučer-danas-sutra’ predstavlja sedam koncerata koji će se održati u rovinjskoj crkvi Sv. Franje.

Koncertni program otvara hrvatski ansambl Camerata Garestin (19.6.) programom naslovljenim Pearls of Baroque. Predstavit će se djelima J.S.Bacha, I.Lukačića i G.Ph.Telemana.

Muziku podržava

U nastavku slijedi koncert ansambla Ars longa, vita brevis (25.6.) i program Baroque & more s programom na kojem se uz Bacha, Telemana i Quantza nalazi i praizvedba skladbe “The Shining One” skladateljice Mirele Ivičević te djela Frane Đurovića.

Koncertni se program nastavlja premijernim nastupom Matija Dedić Baroque Trija (27.6.) sa simbiozom glazbe J.S. Bacha i jazza.

Duo Richter-Has (2.7.) predstavit će se na autentičnim instrumentima izvedbom djela J.M Leclaira, J.H. Schmelzera i J.S. Bacha.

Slijedi nastup saksofonista Saše Nestorovića i klaviriste Igora Peteha (4.7.) a predstavit će se programom pod nazivom Baroque Ballads i djelima I. Lukačića i J.S. Bacha. Ansambl Quintana (9.7.) čine lutnjistica Ilaria Fantin i pjevačica i harfistica Katerina Ghannudi. Svoj su program nazvale Mediterranean Echoes, a koncert donosi zanimljiv spoj glazbe temeljene na baroknoj praksi korištenja bassa continua i glazbe sefardske tradicije.

Festival će biti okončan nastupom gudačkog kvarteta Porin (11.7.) programom pod nazivom Around Baroque s djelima L. Sorkočevića, J. Haydna , I.M. Jarnovića i M. Ruždjaka.

Muziku podržava