Ispod pulta iz tjedna u tjedan donosi pregled najboljih novih singlova i spotova. Sve singlove i spotove koji budu objavljeni tijekom 2019. možete preslušavati na našoj YouTube playlisti. Zaprati nas na YouTubeu za sljedeće porcije koje ti serviramo Ispod pulta.

Glasovanje za singl tjedna nalazi se ispod prijedloga, a otvoreno je do ponedjeljka u podne. Pobjedu prošlotjednog glasanja odnio je The Paints i singl “Love Is Gonna Come”. Ovotjedni prijedlozi za singl tjedna su:

1Suicidal – “Od zgrada do zvijezda”

Nakon energičnijih singlova “Psi iz rezervoara” i “Superhype”, Matej Dučkić Suicidal predstavlja posljednji singl s albuma “Jedino što znam”. Singl nosi naziv “Od zgrada do zvijezda”, a kako sam kaže, ovom se stvari vraća svom starom introspektivnom tonu. Spot za singl režirao je Mislav Petek, a u njemu se provlače arhivske snimke Suicidala od prvih koraka u hip hop svijetu pa sve do današnjih dana. Tekst pjesme potpisuje sam Suicidal, za glazbu i produkciju zaslužan je Marko Milanović Burki, dok je na mixu i masteringu radio Rolando Orlandi, a na pratećim vokalima pojavljuje se Jessica Atlić McColgan.

2Porto Morto – “Hodaj” (ft. Darko Rundek)

Pola godine nakon što su izbacili album “Portofon”, Porto Morto izbacio je i drugi singl s albuma. Pjesma “Hodaj” napravljena je u suradnji s prijateljem benda Darkom Rundekom. Iza režije i montaže spota za novi singl stoji pjevač i basist benda Roko Crnić. “Ideja za spot je nastala na cesti pa smo na cestu i izašli jednog ranog jutra, sjeli u kombi i krenuli na izlet. Tamo nije bilo ničeg osim kamera i divnog krajolika”, izjavio je glasnogovornik benda Marijan Norman.

3Afion – “Senjica” 

Nakon višegodišnje pauze, Afion novim singlom “Senjica” najavljuje izlazak svog trećeg albuma. “Senjica je podravska pjesma u koju sam već godinama zaljubljena i naravno da se našla među prvima na popisu za novi Afionov album. Na vrlo šarmantan i nevin način govori o strahu, o noćnim morama i onoj nelagodi koju osjećamo kada nismo sigurni jesmo li budni ili još sanjamo”, izjavila je pjevačica Afiona Lidija Dokuzović. Spot za pjesmu režirao je i snimio Doringo.

4Krešo Bengalka – “ELITA” 

Krešo Bengalka izbacio šesti singl s aktualnog albuma “Sve najbolje”, na kojem je radio pune četiri godine. Kako kaže sam Bengalka, pjesma “Elita” govori o osjećaju važnosti glazbenika te o prošlosti i sadašnjosti svakog tko se bavi glazbom. “Svi u ovoj branši su nekad bili “promaje”, odnosno neshvaćeni ljudi s komunikacijom, zbog čega smo spletom okolnosti našli način kako da se približimo drugima i predstavimo svoj način izražavanja i pritom budemo shvaćeni. Spot dočarava uličnu atmosferu splitskih ljetnih noći s naglaskom na turizam koji je u Splitu iz godine u godinu sve jači”, izjavio je Krešo.

5The Frajle i Željko Bebek – “Žuta ruža”

Pjesma “Žuta ruža” Željka Bebeka izašla je prije dvadeset godina, a sada je stvar doživjela svoj remake u suradnji s The Frajlama. “Što reći o suradnji sa Željkom Bebekom? Velika je čast što je dio albuma “Obraduj me” i što smo zajedno dali neko novo ruho pjesmi “Žuta ruža”. Nama je ta pjesma dio nas, dio našeg podneblja, bar smo je mi usvojile i prisvojile”, rekle su Frajle povodom suradnje s Bebekom. Iza spota stoje redatelji Sandra Mihaljevič i Igor Ivanović, a sniman je u Novom Sadu.

6Mirna – “Gdje si sad” 

Riječka kantautorica Mirna Škrgatić objavila je singl “Gdje si sad”, koji se našao na njenom prvom albumu “Snovi”. “Nazvala sam ga “Snovi” zato što na izvjestan način označava početak realizacije mojih snova, koje sanjam još od djetinjstva, odnosno želje za bavljenjem i izražavanjem putem glazbe”, kaže Mirna o svom prvijencu.