4. Dimensions festival okupio 8 tisuća posjetitelja

Promo članak
533

Četvrto izdanje Dimensions festivala, otvoreno velikim nastupima u pulskoj Areni, trajalo je četiri dana, za vrijeme kojih se na desetak pozornica izmijenilo dvjestotinjak ponajboljih internacionalnih i domaćih elektroničkih producenata i DJ-a.

Pomno sastavljen line-up eklektičnog i progresivnog glazbenog smjera, izvanredna lokacija te odlični vremenski uvjeti ove su godine privukli do sada najveći broj posjetitelja – osam tisuća.

Na prijašnjim je festivalskim izdanjima prednjačila britanska publika kojoj se ove godine pridružio veliki broj Francuza, Nizozemaca, Talijana te sve brojnijih posjetitelja iz Hrvatske i regije. Dimensions je pratilo čak 450 akreditiranih međunarodnih i regionalnih novinara koji su svijetom prenijeli odlične reportaže o samom festivalu, ali i Hrvatskoj kao idiličnoj lokaciji za dobru zabavu, odmor i uživanje.

Nastupe iz Arene uživo je prenosio planetarno popularni Boiler Room, čiju je snimku prošlogodišnjeg koncerta dosad pogledalo i poslušalo oko milijun gledatelja.

Dvjestotinjak izvođača izmjenjivalo se na posebno dizajniranim i ukrašenim pozornicama, među kojima se posebno ističe novo, vizualno atraktivno izdanje Clearing pozornice, na kojoj su nastupali velikani poput Gerogea Clintona, Underground Resistancea, Moodymana, Surgeona, Mount Kimbiea i Four Teta. Ostale festivalske pozornice ugostile su setove techno, house i disco velikana, među kojima ističu nastupi američke house legende Lil Louisa, Danielea Baldellia, Bena Klocka, Rodhada, te uvijek energične izvođače već kultne Mungos pozornice.

Muziku podržava